https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/132569-38548e1ad3a4a1e80fbdbe84f32b78a92db202ec/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Push (2019)

AL
In grote steden dreigt wonen onbetaalbaar te worden. Hoe kon het basisrecht op huisvesting zo in het gedrang komen? Push verkent de wereld van huisjesmelkers, speculanten en durfkapitalisten met huisvestingsgezant voor de VN Leilani Farha.

Push

AL
92 minuten 05-12-2019

Recensies Push

Filmposter Push

In grote steden dreigt wonen onbetaalbaar te worden. Hoe kon het basisrecht op huisvesting zo in het gedrang komen? Push verkent de wereld van huisjesmelkers, speculanten en durfkapitalisten met huisvestingsgezant voor de VN Leilani Farha.

In veel grote steden is gentrificatie een fataal fenomeen: een voormalige rotwijk wordt een topbuurt, waarna de oorspronkelijke bewoners geleidelijk worden verdreven door stijgende woningprijzen. Zijn het alleen de nieuwe, rijke bewoners die de prijzen opdrijven of is er meer aan de hand? Filmmaker Fredrik Gertten (Bananas!, Bikes vs Cars) volgt huisvestingsgezant voor de VN Leilani Farha in haar onderzoek naar de mistige wereld van durfkapitalisten, speculanten en huisjesmelkers. Ze bezoekt grote steden in Groot-Brittannië, Spanje, Chili en Zuid-Korea om te zien hoe zulke uiteenlopende plekken kampen met bijna identieke problemen: van huurders die hun huur verdriedubbeld zien tot miljoenenvilla’s – of hele woonwijken – die bewust leegstaan. Stenen zijn de nieuwe valuta, en grote steden zijn speeltuinen voor de rijken, aldus een van de geïnterviewden. Valt de ‘vastgoedmaffia’ nog terug te dringen? Toegewijde stadsbewoners op verschillende continenten wijzen erop dat een stadscentrum meer is dan alleen een toplocatie. Ze strijden voor betere regelgeving in de hoop het tij te keren; misschien is alleen een duw in de juiste richting nodig.

Bekijk het aanbod van Push

Regisseurs Push

Fredrik Gertten

Gabriel Henrique Gonzalez

Schrijvers Push

Fredrik Gertten

Cast Push

Leilani Farha
Saskia Sassen
Stig Westerdahl
Joseph Stiglitz

Push

Wil jij weten waar Push op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Push draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Push informatie

Benieuwd waar Push over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Push. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Push al heeft ontvangen.

Push trailer

Benieuwd of Push iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Push jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Push kunt kijken!