https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/167977-521d4bb91ac93876b1c42ec3aa42d57bcbc5f6e4/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Quo Vadis, Aida? (2021)

12
Quo Vadis, Aida? is een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbanić (Grbavica, winnaar Gouden Beer) die een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica. Met onder anderen Raymond Thiry (Penoza) en Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown) als D
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Quo Vadis, Aida?

12
102 minuten 01-07-2021

Filmposter Quo Vadis, Aida?

Quo Vadis, Aida? is een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbanić (Grbavica, winnaar Gouden Beer) die een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica. Met onder anderen Raymond Thiry (Penoza) en Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown) als D

Quo Vadis, Aida? is een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbanić (Grbavica, winnaar Gouden Beer) die een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica. Met onder anderen Raymond Thiry (Penoza) en Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown) als Dutchbatters. Aida (Jasna Đuričić) werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dan is Aida er zeker van dat de VN ze zou beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden. Meer dan 8.000 Bosnische vluchtelingen worden omgebracht. Quo Vadis, Aida? werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse film en geselecteerd voor de Officiële Competitie van het filmfestival van Venetië en Toronto. De film won meerdere prestigieuze prijzen waaronder de Publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de Grand Jury Award op Movies that Matter. 'Meeslepend, aangrijpend en hartverscheurend,' aldus Variety.

Regisseur Quo Vadis, Aida?

Jasmila Zbanic

Schrijvers Quo Vadis, Aida?

Onbekend

Cast Quo Vadis, Aida?

Teun Luijkx
Johan Heldenbergh
Raymond Thiry
Emir Hadzihafizbegovic
Sanne den Hartogh
Sol Vinken
Joes Brauers
Boris Isakovic
Jasna Djuricic
Juda Goslinga
Reinout Bussemaker
Micha Hulshof
Jasna Đuričić
Job Raaijmakers

Filmagenda van Quo Vadis, Aida?

Quo Vadis, Aida?

Wil jij weten waar Quo Vadis, Aida? op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Quo Vadis, Aida? draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Quo Vadis, Aida? informatie

Benieuwd waar Quo Vadis, Aida? over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Quo Vadis, Aida?. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Quo Vadis, Aida? al heeft ontvangen.

Quo Vadis, Aida? trailer

Benieuwd of Quo Vadis, Aida? iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Quo Vadis, Aida? jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Quo Vadis, Aida? kunt kijken!