https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/112925-e042d34bec6d13ac6880fc7efc6d87700fd87022/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

RBG (2018)

AL
De documentaire RBG geeft ons een unieke inkijk in het uitzonderlijke leven van opperrechter aan het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten; Ruth Bader Ginsburg.

RBG

AL
101 minuten Documentaire 25-10-2018

Recensies RBG

Metacritic: 71,1
MovieMeter: 3,42
Rotten Tomatoes 94

Filmposter RBG

De documentaire RBG geeft ons een unieke inkijk in het uitzonderlijke leven van opperrechter aan het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten; Ruth Bader Ginsburg.

De documentaire RBG geeft ons een unieke inkijk in het uitzonderlijke leven van opperrechter aan het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten; Ruth Bader Ginsburg. Heldin, icoon, rebel en dwarsligger. In 1980 werd Ginsburg door president Jimmy Carter benoemd tot rechter van het Hof van Beroep voor het circuit van het District of Columbia in Washington D.C., waar ze werkte tot Bill Clinton haar in 1993 voordroeg als rechter van het federale Hooggerechtshof. De 85-jarige rechter beoefent nog steeds haar ambt aan ’s lands hoogste rechtsprekende instantie en heeft op dit punt een indrukwekkende stempel gedrukt op de democratische partij in Amerika, voornamelijk rondom de gelijkheid van mannen en vrouwen. Hiermee werd ze onverwacht een icoon binnen de popcultuur (Notorious R.B.G.) en een voorbeeld voor veel vrouwen. Haar unieke reis naar de hoogste rechtbank in Amerika is grotendeels onbekend, zelfs voor haar grootste fans. Tot dit moment. Het levensverhaal van Ruth Bader Ginsburg is ook verfilmd als speelfilm On The Basis of Sex, met Felicity Jones in de hoofdrol. Deze zal vanaf 7 maart 2019 te zien zijn in de bioscoop.

Regisseurs RBG

Betsy West

Julie Cohen

Schrijvers RBG

Betsy West

Julie Cohen

Cast RBG

Gloria Steinem
Nina Totenberg
Ruth Bader Ginsburg
Ann Kittner
Harryette Helsel

RBG

Wil jij weten waar RBG op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar RBG draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

RBG informatie

Benieuwd waar RBG over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over RBG. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies RBG al heeft ontvangen.

RBG trailer

Benieuwd of RBG iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de RBG jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij RBG kunt kijken!