RENOIR (Arts in Cinema)

RENOIR (Arts in Cinema)

Kunstdocumentairereeks ARTS IN CINEMA presenteert 'RENOIR'. Pierre Auguste Renoir (1841-1919) is geliefd om zijn impressionistische schilderijen, die zich tussen de populairste ter wereld begeven. Deze adembenemende film, gebaseerd op de opmerkelijke collectie van de Barnes Foundation, vertelt het verhaal van Renoir. Na zijn afwijzing van impressionisme in de vroege jaren '90 van de 19e eeuw vindt hij zichzelf opnieuw uit. De film verkent zijn impact op twee grote meesters van de 20e eeuw: Picasso en Matisse. Was Renoir een genotzuchtige fantast, of had Matisse gelijk met zijn uitspraak dat Renoirs wulpse vrouwenfiguren ‘de mooiste naakten ooit geschilderd’ zijn? Kijkers kunnen dit voor zichzelf uitmaken, begeleid door vooraanstaande kunstexperts en een close-up blik op de collectie zelf. Deze kunstdocumentaire vertonen wij i.s.m. Museum Van Bommel Van Dam.

Geregisseerd door

Phil Grabsky

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van RENOIR (Arts in Cinema)

Helaas draait RENOIR (Arts in Cinema) niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 21-01-2020.

RENOIR (Arts in Cinema)

Wil jij weten waar RENOIR (Arts in Cinema) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar RENOIR (Arts in Cinema) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

RENOIR (Arts in Cinema) informatie

Benieuwd waar RENOIR (Arts in Cinema) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over RENOIR (Arts in Cinema). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies RENOIR (Arts in Cinema) al heeft ontvangen.

RENOIR (Arts in Cinema) trailer

Benieuwd of RENOIR (Arts in Cinema) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de RENOIR (Arts in Cinema) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij RENOIR (Arts in Cinema) kunt kijken!