Requiem voor Auschwitz (2023)

Requiem voor Auschwitz

120 minuten 30-03-2023
13 jaar geleden maakte regisseur Bob Entrop de film EEN STUKJE BLAUW IN DE LUCHT, de eerste film in Nederland die de moord op bijna 1 miljoen Sinti en Roma tijdens de 2e wereldoorlog in beeld bracht. Op wat er in de oorlog is gebeurd rust een taboe, daar praat je met niemand over en zeker niet voor een camera. REQUIEM VOOR AUSCHWITZ is een vervolg, met de waardevolste momenten uit de eerste film, aangevuld met de kleinkinderen en het ontstaan en de uitvoering van het Requiem voor Auschwitz van Sinti componist Roger Moreno Rathgeb door de Sinti en Roma Philharmoniker uit Frankfurt en een Joods koor in de Berliner Dom in Berlijn, tijdens Holocaust Memorial Day. Tijdens zijn bezoek aan Auschwitz in 2020 met vier muzikanten van het Nederlands Begeleidingsorkest laat Roger hen de plekken zien die hem hebben geïnspireerd. Filmprogramma 14.00 - 14.15 Welkom door regisseur Bob Entrop en Inleiding door Gerdien Verschoor, directeur herinneringscentrum kamp Westerbork 14.15 - 16.00 Film

Regisseur Requiem voor Auschwitz

Bob Entrop

Schrijvers Requiem voor Auschwitz

Onbekend

Cast Requiem voor Auschwitz

Onbekend

Requiem voor Auschwitz

Wil jij weten waar Requiem voor Auschwitz op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Requiem voor Auschwitz draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Requiem voor Auschwitz informatie

Benieuwd waar Requiem voor Auschwitz over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Requiem voor Auschwitz. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Requiem voor Auschwitz al heeft ontvangen.

Requiem voor Auschwitz trailer

Benieuwd of Requiem voor Auschwitz iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Requiem voor Auschwitz jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Requiem voor Auschwitz kunt kijken!