https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/132455-f7d89aca9bf0a30316129eb021a330e41cd9a1f8/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Richard Jewell (2020)

12 Angst Geweld Grof taalgebruik
Richard Jewell, geregisseerd door Clint Eastwood, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat zien wat er gebeurt als de waarheid het slachtoffer wordt van wat als feit wordt gepresenteerd.

Richard Jewell

12 Angst Geweld Grof taalgebruik
131 minuten 05-03-2020

Recensies Richard Jewell

Metacritic: 68,1
MovieMeter: 3,62

Filmposter Richard Jewell

Richard Jewell, geregisseerd door Clint Eastwood, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat zien wat er gebeurt als de waarheid het slachtoffer wordt van wat als feit wordt gepresenteerd.

Richard Jewell, geregisseerd door Clint Eastwood, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat zien wat er gebeurt als de waarheid het slachtoffer wordt van wat als feit wordt gepresenteerd. “Er ligt een bom in Centennial Park. Jullie hebben dertig minuten.” Richard Jewell wordt wereldwijd bekend als de beveiliger die bij de bomaanslag in Atlanta in 1996 het explosief vindt. Dankzij zijn snelle handelen worden talloze levens gered. Maar binnen een paar dagen wordt de man die zo graag politieagent was geworden de belangrijkste verdachte van de FBI. Hij wordt door zowel pers als publiek aan de schandpaal genageld en zijn leven wordt verwoest. Jewell roept de hulp in van de onafhankelijke anti-establishment-advocaat Watson Bryant en houdt vol dat hij onschuldig is. Maar als Bryant probeert de naam van zijn cliënt te zuiveren, wacht hem een zware strijd tegen de gecombineerde krachten van de FBI en de lokale autoriteiten. Terwijl hij Richard er ondertussen van tracht te weerhouden de mensen te vertrouwen die erop uit zijn hem kapot te maken. In de film zien we Oscar®winnaars Sam Rockwell (“Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”) als Watson Bryant en Kathy Bates (“Misery”, “American Horror Story” als Richard’s moeder Bobi; Jon Hamm (“Baby Driver”) als hoofdonderzoeker van de FBI; Olivia Wilde (“Life Itself”) als Kathy Scruggs, verslaggever van The Atlanta Journal-Constitution; Paul Walter Hauser (“I, Tonya”) speelt Richard Jewell. Oscar®winnaar Eastwood regisseerde de film op basis van een scenario van de voor een Oscar® genomineerde Billy Ray (“Captain Phillips”), gebaseerd op het Vanity Fair-artikel “American Nightmare — The Ballad of Richard Jewell” van Marie Brenner. Eastwood was met zijn productiehuis Malpaso ook de producent, samen met Tim Moore, Jessica Meier, Kevin Misher, Leonardo DiCaprio, Jennifer Davisson en Jonah Hill. Het creatieve team van Eastwood bestaat uit director of photography Yves Bélanger en production designer Kevin Ishioka, samen met kostuumontwerper Deborah Hopper en de Oscar®-winnende editor Joel Cox (“Unforgiven”), die door de jaren heen met Eastwood aan tal van projecten hebben gewerkt. De muziek is van Arturo Sandoval, die in 2018 de filmmuziek schreef voor “The Mule”. Warner Bros. Pictures presenteert “Richard Jewell”, een productie van Malpaso, en Appian Way/Misher Films/75 Year Plan. De film wordt wereldwijd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures.

Bekijk het aanbod van Richard Jewell

Regisseur Richard Jewell

Clint Eastwood

Schrijvers Richard Jewell

Billy Ray

Marie Brenner

Kent Alexander

Kevin Salwen

Cast Richard Jewell

Sam Rockwell
Kathy Bates
Olivia Wilde
Jon Hamm
Paul Walter Hauser
Jon Hamm
Brandon Stanley
Ryan Boz

Richard Jewell

Wil jij weten waar Richard Jewell op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Richard Jewell draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Richard Jewell informatie

Benieuwd waar Richard Jewell over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Richard Jewell. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Richard Jewell al heeft ontvangen.

Richard Jewell trailer

Benieuwd of Richard Jewell iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Richard Jewell jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Richard Jewell kunt kijken!