Rize

86 minuten Documentaire, Muziek 2004

Recensies Rize

Metacritic: 74,1
MovieMeter: 3,36
Rotten Tomatoes 84

Filmposter Rize

In zijn debuutfilm RIZE laat modefotograaf en clip-regisseur David LaChapelle ons kennismaken met het fenomeen "krumping', een hyper-energieke dansvorm waarin combat clown-mime en Afrikaanse tribal-dance elkaar ontmoeten. Een adembenemende en acrobatische hip hop dansvorm die als een revolutionaire beweging vanuit South Central Los Angeles de wereld verovert. Een dansvorm waarin agressie en schoonheid samenvloeien met bewegingen die een directe reactie zijn op het geweld in de omgeving. LaChapelle volgt voormalig drugsdealer Tommy Johnson. Als reactie op de Rodney King rellen in 1992 creëert hij het personage Tommy the Clown om straatfeesten en buurtevenementen op te luisteren. Tommy is populair en kinderen uit de buurt sluiten zich bij hem aan om mee te 'clownen'. Binnen de snel groeiende groep ontstaan diverse nieuwe stijlen, waaronder 'krumping'. Deze dansvorm biedt hen een alternatief voor een leven gedomineerd door drugs en gangs. Op parkeertereinen ontstaan dance-battles tussen clowns en krumpers en al snel vullen deze sporthallen met uitzinnig publiek
Filmposter Filmposter Rize

Regisseur Rize

David LaChapelle

Schrijvers Rize

Onbekend

Cast Rize

Christopher Toler
Larry Berry
Tommy the Clown
Dragon
Jassy Marie

Filmagenda van Rize

Rize

Wil jij weten waar Rize op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Rize draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Rize informatie

Benieuwd waar Rize over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Rize. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Rize al heeft ontvangen.

Rize trailer

Benieuwd of Rize iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Rize jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Rize kunt kijken!