ROH: Nutcracker (ballet) (2020)

ROH: Nutcracker (ballet)

11-07-2020
De jonge Clara sluipt op kerstavond stiekem naar beneden om te gaan spelen met haar mooiste cadeau: een notenkrakerpop. Maar de mysterieuze tovenaar Drosselmeijer wacht haar op en neemt haar mee op een magisch avontuur. Nadat de muizenkoning is verslagen, reizen de notenkraker en Clara door het Land van Sneeuw naar Snoepjesland, waar de suikerboonfee hen trakteert op een paar schitterende dansen. Eenmaal thuis denkt Clara dat ze gedroomd heeft – maar herkent ze dan de neef van Drosselmeijer niet? Peter Wrights welhaast ultieme productie voor The Royal Ballet is een van de langstlopende en meest betoverende versies van The Nutcracker. Met zijn feestelijke historische setting, dansende sneeuwvlokjes en magische enscenering is Lev Ivanovs ballet uit 1892 het volmaakte kerstamusement geworden. Niet voor niets heeft Tsjaikovski’s verrukkelijke muziek voor dit ballet in zeer brede kring bekendheid verworven. The Nutcracker is losjes gebaseerd op een verhaal van E.T.A. Hoffmann en begint met een geanimeerde Victoriaanse kerstviering, die door decorontwerpster Julia Trevelyan Oman met oog voor detail weelderig is aangekleed. Wright heeft in zijn choreografie op ingenieuze wijze overgeleverde fragmenten van het originele ballet verwerkt, waaronder de sublieme pas de deux voor de suikerboonfee en haar prins. Maar door de relatie tussen Clara en de notenkrakerprins meer op de voorgrond te plaatsen, is de productie ook het hartroerende verhaal van een eerste liefde geworden.

Regisseur ROH: Nutcracker (ballet)

Peter Wright after Lev Ivanov

Schrijvers ROH: Nutcracker (ballet)

Onbekend

Cast ROH: Nutcracker (ballet)

Royal Ballet

Filmagenda van ROH: Nutcracker (ballet)

Filmagenda deze week Deze week Week 28

ROH: Nutcracker (ballet) draait helaas niet in de bioscoop

ROH: Nutcracker (ballet)

Wil jij weten waar ROH: Nutcracker (ballet) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar ROH: Nutcracker (ballet) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

ROH: Nutcracker (ballet) informatie

Benieuwd waar ROH: Nutcracker (ballet) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over ROH: Nutcracker (ballet). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies ROH: Nutcracker (ballet) al heeft ontvangen.

ROH: Nutcracker (ballet) trailer

Benieuwd of ROH: Nutcracker (ballet) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de ROH: Nutcracker (ballet) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij ROH: Nutcracker (ballet) kunt kijken!