https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/204563-9993142da014d4f4e53277cf1d43eb01597a6bb5/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Rose (2022)

Angst Grof taalgebruik
De schizofrene Inger wordt door haar zus meegenomen op een groepsreis naar Parijs. Niet alle medepassagiers zijn even blij met haar aanwezigheid, want Inger kent geen enkele aarzeling om openlijk haar waanbeelden en gedachten te delen.

Rose

Angst Grof taalgebruik
106 minuten 01-12-2022

Filmposter Rose

De schizofrene Inger wordt door haar zus meegenomen op een groepsreis naar Parijs. Niet alle medepassagiers zijn even blij met haar aanwezigheid, want Inger kent geen enkele aarzeling om openlijk haar waanbeelden en gedachten te delen.

In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Vagn Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen aanvankelijk haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en Vagn hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis. Rose is een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev. De film scoorde hoog bij het publiek tijdens de afgelopen editie van Film By The Sea. Arden Oplev baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast met Lene Maria Christensen (The Legacy), Søren Malling (Borgen) en met de hoofdrol voor Sofie Gråbøl (The Killing). De film was dit jaar in Denemarken al een enorm box-office succes.

Bekijk het aanbod van Rose

Regisseur Rose

Niels Arden Oplev

Schrijvers Rose

Onbekend

Cast Rose

Lene Maria Christensen
Sofie Gråbøl
Anders W. Berthelsen

Rose

Wil jij weten waar Rose op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Rose draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Rose informatie

Benieuwd waar Rose over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Rose. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Rose al heeft ontvangen.

Rose trailer

Benieuwd of Rose iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Rose jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Rose kunt kijken!