https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/126648-512b48c57b8338dcbc6e9525f66edc4071814a6e/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Ruben Brandt, Collector (2019)

6 Angst Geweld
Een sprankelende hyper-originele art-mystery-thriller, waar zoveel film- en kunstplezier van afspat, dat je er wel vrolijk van moet worden. Alsof Picasso een remake maakte van een James Bond uit de jaren ‘60 met Hitchcock als inspiratie.

Ruben Brandt, Collector

6 Angst Geweld
96 minuten Animatie, Thriller 18-07-2019

Recensies Ruben Brandt, Collector

Metacritic: 75,1
MovieMeter: 3,61
Rotten Tomatoes 81

Filmposter Ruben Brandt, Collector

Een sprankelende hyper-originele art-mystery-thriller, waar zoveel film- en kunstplezier van afspat, dat je er wel vrolijk van moet worden. Alsof Picasso een remake maakte van een James Bond uit de jaren ‘60 met Hitchcock als inspiratie.

Een sprankelende hyper-originele art-mystery-thriller, waar zoveel film- en kunstplezier van afspat, dat je er wel vrolijk van moet worden. Alsof Picasso een remake maakte van een James Bond uit de jaren ‘60 met Hitchcock als inspiratie. Ruben Brandt (een samenvoeging van Rubens en Rembrandt) is een psychotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van kunstdieven. Zelf wordt hij geteisterd door nachtmerries waarin de personages uit beroemde schilderijen hem aanvallen en achtervolgen. Als therapeutische noodgreep besluit hij om deze 13 meesterwerken te stelen in de hoop op genezing. Bijna in het geheim werkte visueel kunstenaar Krstic aan zijn meesterlijke animatiedebuut, waarin hij het esthetische genot van kunst combineert met de meeslependheid van genrefilms. Ongekend speels, vanzelfsprekend en bijzonder stijlvol vormen schilderijen van Hopper, Picasso, Warhol e.a. samen met Art Deco reisposters en actie-sequenties uit o.a. Mission Impossible zowel het decor, als de personages, als de vaart in het verhaal. Voeg daarbij de fantastische muziekscore, een ode aan zowel orkestrale filmmuziek als de Britse jaren ’60 popliedjes en je hebt een prachtige, heerlijke, unieke film, bejubeld door critici en publiek gelijk.

Bekijk het aanbod van Ruben Brandt, Collector

Regisseur Ruben Brandt, Collector

Milorad Krstic

Schrijvers Ruben Brandt, Collector

Milorad Krstic

Radmila Roczkov

Cast Ruben Brandt, Collector

Gabriella Hámori
Iván Kamarás
Zalán Makranczi
Csaba Márton

Alternatieve titels

Ruben Brandt, Collector

Ruben Brandt, a Gyűjtő

Ruben Brandt, Collector

Wil jij weten waar Ruben Brandt, Collector op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Ruben Brandt, Collector draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Ruben Brandt, Collector informatie

Benieuwd waar Ruben Brandt, Collector over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Ruben Brandt, Collector. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Ruben Brandt, Collector al heeft ontvangen.

Ruben Brandt, Collector trailer

Benieuwd of Ruben Brandt, Collector iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Ruben Brandt, Collector jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Ruben Brandt, Collector kunt kijken!