https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/213385-e50f3d6f6817630aed9bffa514c429dd3b35ce0b/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels (2023)

6
De verlegen puber Ruby ontdekt dat ze uit een koninklijke familie van legendarische zeekraken komt en dat haar lot in de diepten van de wateren ligt.

Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels

6
91 minuten 28-06-2023

Filmposter Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels

De verlegen puber Ruby ontdekt dat ze uit een koninklijke familie van legendarische zeekraken komt en dat haar lot in de diepten van de wateren ligt.

Ruby Kieuwmans / Ruby Gillman (Lana Condor, To All the Boys I’ve Loved Before-franchise) is een lieve, onhandige meid van 16. Ze doet wanhopig haar best om erbij te horen op Oceanside High, maar meestal voelt ze zich onzichtbaar. Ze is smoorverliefd op een skaterboy (Jaboukie Young-White, Ralph Breaks the Internet) die ze bijles geeft in wiskunde, maar hij bewondert alleen haar wiskundeknobbel. En Ruby kan ook niet met de coole kinderen mee naar het strand, want haar overbezorgde supermoeder (de voor een Oscar® genomineerde Toni Collette, Knives Out) heeft haar verboden om het water in te gaan. Als ze toch doet wat haar moeder verboden heeft, ontdekt Ruby dat ze een afstammeling is van een lange lijn krakenkoninginnen en krijgers. Ze blijkt zelfs de troonopvolger te zijn van haar imponerende oma (Oscar®-winnaar Jane Fonda) die de koningin van de krijgers der zeven zeeën is. Het is de taak van de krakens om de wereldzeeën te beschermen tegen de ijdele, machtsbeluste zeemeerminnen, de eeuwige vijanden van de krakens. Dat levert wel meteen een probleem op. Het nieuwe, knappe, populaire meisje op school, Chelsea (Emmy-winnaar Annie Murphy, Schitt’s Creek), is toevallig een zeemeermin. Ruby zal moeten accepteren wie ze is en het groots moeten aanpakken om haar geliefde school te beschermen. Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels heeft een buitengewone cast met onder andere Emmy-winnaar Colman Domingo (Fear the Walking Dead) als Ruby’s vriendelijke vader, de voor een Emmy genomineerde Sam Richardson (Veep) als Ruby’s enthousiaste oom en Blue Chapman (Council of Dads) als Ruby’s coole broertje. De film wordt geregisseerd door de voor een Oscar® genomineerde filmmaker Kirk DeMicco (Vivo, The Croods) en geproduceerd door Kelly Cooney Cilella (Trolls World Tour, Trolls) in co-regie met Faryn Pearl (The Croods: A New Age, Trolls World Tour). Ook in de bijrollen zijn grote komediesterren te horen, onder wie de voor een Emmy genomineerde Will Forte (The Last Man on Earth), de eveneens voor een Emmy genomineerde Nicole Byer (Nailed It!), YouTube-megaster Liza Koshy (Liza on Demand), Ramona Young (Never Have I Ever), Eduardo Franco (Stranger Things) en Echo Kellum (Arrow).

Bekijk het aanbod van Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels

Regisseur Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels

Kirk DeMicco

Schrijvers Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels

Onbekend

Cast Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels

Onbekend

Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels

Wil jij weten waar Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels informatie

Benieuwd waar Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels al heeft ontvangen.

Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels trailer

Benieuwd of Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels kunt kijken!