https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/168380-541ce7f1d79f1a853eaa780ddebd279ca97f5c0d/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Sátántangó (2022)

12 Geweld Angst Grof taalgebruik Drugs en/of alcoholmisbruik
Béla Tarrs zeven-en-een-half uur durende, digitaal gerestaureerde (4K), magnum opus volgt de bewoners van een Hongaars dorpje na de val van het communisme.

Bekijk trailer

Sátántangó

12 Geweld Angst Grof taalgebruik Drugs en/of alcoholmisbruik
439 minuten 15-12-2022

Filmposter Sátántangó

Béla Tarrs zeven-en-een-half uur durende, digitaal gerestaureerde (4K), magnum opus volgt de bewoners van een Hongaars dorpje na de val van het communisme.

Een symfonie in zwartwit, een meesterproef van beeldend vertellen. Béla Tarrs zeven-en-een-half uur durende magnum opus volgt de bewoners van een Hongaars dorpje na de val van het communisme. Drank, veel drank en het gerucht dat de doden zijn opgestaan nemen bezit van de verbeelding. Het lijkt bijna onmogelijk: een werkdag lang in de bioscoopstoel, kijkend naar een en dezelfde film. Toch is dat wat de Hongaarse regisseur Béla Tarr (1955, Pécs) van zijn publiek eist, en dat dat geen probleem is, bewezen de lyrische reacties van filmkijkers en kritiek bij uitbreng van Sátántangó in 1994 en bij latere hervertoningen. Tarr liet in 2011 weten dat The Turin Horse zijn laatste speelfilm zou zijn. Tarr hield woord - nieuwe speelfilms zijn niet meer verschenen. De heruitbreng door Eye Filmmuseum van Sátántangó (4K-restauratie) is niet alleen een eerbetoon aan een klassieker van de Oost-Europese film, maar ook de kans om kennis te maken met een uitzonderlijk begaafde verhalenverteller-in-beelden. Sátántangó is gestructureerd als een tango door het heden en verleden. In twaalf ‘bewegingen’, opgenomen in lange takes in een betoverend zwart-wit, neemt Tarr je mee naar een morsig dorpje in Hongarije. De werknemers van de voormalige collectieve boerderij zijn radeloos na de val van het communisme; zekerheden zijn verdwenen, wat rest is de dorpskroeg, roddel en het angstaanjagende vermoeden dat de doden zullen herrijzen… Sátántangó behoort met Damnation (1988) en Werckmeister harmóniák (2000) tot een trilogie die tot stand kwam in samenwerking met de Hongaarse romanschrijver en scenarist László Krasznahorkai. De films zijn een commentaar op de kwetsbaarheid van de menselijke beschaving; onverwachte, bedreigende ontwikkelingen blijken het dierlijke in de mens omhoog te brengen. De film is zowel Nederlands als Engels ondertiteld beschikbaar.

Regisseur Sátántangó

Béla Tarr

Schrijvers Sátántangó

Onbekend

Cast Sátántangó

Lásló feLugossy
Mihály Vig
Putyi Horváth

Alternatieve titels

Sátántangó

Satantango

Sátántangó

Wil jij weten waar Sátántangó op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Sátántangó draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Sátántangó informatie

Benieuwd waar Sátántangó over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Sátántangó. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Sátántangó al heeft ontvangen.

Sátántangó trailer

Benieuwd of Sátántangó iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Sátántangó jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Sátántangó kunt kijken!