https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/81165-3cd8a20467fae02872cf8905c034022c6b48c212/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

3 Faces (2018)

12 Angst
Een actrice ontvangt een videoboodschap van een jong meisje dat haar om hulp smeekt om aan haar conservatieve familie te ontsnappen. Niet wetend of ze gemanipuleerd wordt of niet vraagt ze haar goede vriend, om raad.

3 Faces

12 Angst
100 minuten Drama 30-08-2018

Recensies 3 Faces

Metacritic: 78,1
MovieMeter: 3,28
Rotten Tomatoes 98

Filmposter 3 Faces

Een actrice ontvangt een videoboodschap van een jong meisje dat haar om hulp smeekt om aan haar conservatieve familie te ontsnappen. Niet wetend of ze gemanipuleerd wordt of niet vraagt ze haar goede vriend, om raad.

Een beroemde Iraanse actrice ontvangt een verontrustende videoboodschap van een jong meisje dat haar om hulp smeekt om aan haar conservatieve familie te ontsnappen. Niet wetend of ze gemanipuleerd wordt of niet, vraagt ze haar goede vriend, regisseur Jafar Panahi, om raad. Samen rijden ze naar het dorp van het meisje in de afgelegen bergen in het noordwesten van Iran, waar ze hartelijk welkom worden geheten door de inwoners. De bezoekers uit de stad ontdekken echter al snel dat traditie voor de lokale bevolking minstens zo belangrijk is als gastvrijheid. Sinds zijn speelfilmdebuut De witte ballon, in Cannes bekroond met de Gouden Camera, geldt Jafar Panahi als een van de belangrijkste onafhankelijke filmmakers in Iran. Na het succes van Taxi Teheran verruilt hij de stad voor een roadtrip door het platteland. Wederom onderzoekt hij de tegenstellingen in zijn thuisland met een zeer persoonlijke film, gedraaid in de dorpen waar zijn eigen familie vandaan komt om censuur te ontwijken. Met 3 Faces brengt Panahi een ode aan de Iraanse cinema en haar sterke actrices, maar ook aan zijn leermeester Abbas Kiarostami. De film werd dit jaar in Cannes genomineerd voor een Gouden Palm en bekroond met de prijs voor beste scenario. Een prijs die hij vanwege zijn beroeps- en uitreisverbod helaas niet zelf in ontvangst kon nemen.

Bekijk het aanbod van 3 Faces

Regisseur 3 Faces

Jafar Panahi

Schrijvers 3 Faces

Jafar Panahi

Nader Saeivar

Cast 3 Faces

Jafar Panahi
Behnaz Jafari
Marziyeh Rezaei
Maedeh Erteghaei

Alternatieve titels

3 Faces

Se Rokh

3 Faces

Wil jij weten waar 3 Faces op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar 3 Faces draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

3 Faces informatie

Benieuwd waar 3 Faces over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over 3 Faces. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies 3 Faces al heeft ontvangen.

3 Faces trailer

Benieuwd of 3 Faces iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de 3 Faces jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij 3 Faces kunt kijken!