https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/126681-8c420ae6be0be361db9f923d93c5133927f85a14/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Little Comrade (2019)

6 Angst
The Little Comrade is een indrukwekkende film die de jaren vijftig in Sovjet-Estland vanuit een uniek perspectief in beeld brengt. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland.

Bekijk trailer

The Little Comrade

6 Angst
98 minuten Drama 11-07-2019

Recensies The Little Comrade

MovieMeter: 2,5

Filmposter The Little Comrade

The Little Comrade is een indrukwekkende film die de jaren vijftig in Sovjet-Estland vanuit een uniek perspectief in beeld brengt. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland.

Het is 1950 en Sovjet-Estland gaat gebukt onder de Stalinistische terreur. Als de moeder van de 6-jarige Leelo wordt afgevoerd, zegt ze tegen haar: ‘als je je goed gedraagt, zal ik snel terug zijn’. Woorden die Leelo niet kan vergeten. Ze doet daarom haar uiterste best om braaf te zijn, maar wat precies goed en fout gedrag is, wordt steeds verwarrender. Waarom is de Estlandse vlag ineens verboden? Wie is toch die vijand van het volk? En waarom hangen die enge agenten van de binnenlandse veiligheidsdienst rond hun huis? Ondanks alle pogingen om zich goed te gedragen, rolt Leelo van het ene probleem in het andere. En diep van binnen groeit bij het kleine meisje de angst dat het haar schuld is dat haar moeder nog steeds niet thuis is… The Little Comrade is een indrukwekkende film die de jaren vijftig in Sovjet-Estland vanuit een uniek perspectief in beeld brengt. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland.
The Little Comrade The Little Comrade The Little Comrade The Little Comrade The Little Comrade The Little Comrade
Filmposter Filmposter The Little Comrade

Regisseur The Little Comrade

Moonika Siimets

Schrijvers The Little Comrade

Moonika Siimets

Cast The Little Comrade

Juhan Ulfsak
Yuliya Aug
Tambet Tuisk
Maksim Demidov
Helena Maria Reisner

Alternatieve titels

Seltsimees Laps

The Little Comrade

The Little Comrade

Wil jij weten waar The Little Comrade op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Little Comrade draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Little Comrade informatie

Benieuwd waar The Little Comrade over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Little Comrade. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Little Comrade al heeft ontvangen.

The Little Comrade trailer

Benieuwd of The Little Comrade iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Little Comrade jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Little Comrade kunt kijken!