https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/140811-20f61fdd74bd6483a76ba756031def4a4b823266/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

White Sun (2017)

16
White Sun is een krachtig pleidooi voor meer tolerantie in het huidige Nepal, om de verdeeldheid te overwinnen die is blijven bestaan na tien jaar burgeroorlog.

Bekijk trailer

White Sun

16
89 minuten Drama 26-10-2017

Recensies White Sun

Metacritic: 81,1
MovieMeter: 3
Rotten Tomatoes 100

Filmposter White Sun

White Sun is een krachtig pleidooi voor meer tolerantie in het huidige Nepal, om de verdeeldheid te overwinnen die is blijven bestaan na tien jaar burgeroorlog.

In 2006 kwam er in Nepal een einde aan tien jaar burgeroorlog. De zegevierende maoïstische rebellen stelden een nieuwe grondwet op, waarin gelijkheid voor alle burgers voorop stond. Maar argwaan en wrok slijten slechts langzaam. De oude tradities, het traditionele kastensysteem en de vrouwenonderdrukking die daarbij horen, laten zich niet zomaar vervangen. Als voormalig strijder Chandra na tien jaar in zijn geboortedorp terugkeert, merkt hij dat de sociale veranderingen waarvoor hij heeft gevochten nog niet zijn doorgedrongen in zijn dorp hoog in de bergen. Zijn vader Chitra, een trouwe royalist, is boven in zijn slaapkamer overleden. Volgens de gewoonte mag het lijk niet via de voordeur naar buiten worden gedragen, maar moet het vanuit het kleine slaapkamerraam naar beneden worden gebracht om vervolgens via de steile trappen naar de oever van de rivier te worden getransporteerd voor de crematie. Onderweg met het lijk naar de crematieplaats raakt Chandra slaags met zijn broer Suraj, waardoor de lijkkist halverwege de berg komt vast te zitten. Chandra zoekt hulp bij de politie, voormalige strijdmakkers en andere dorpelingen, maar vangt telkens bot. Hij wordt voortdurend argwanend bejegend. White Sun is een krachtig pleidooi voor meer tolerantie om de verdeeldheid te overwinnen die is blijven bestaan na tien jaar burgeroorlog. Regisseur Deepak Rauniyar weet alles perfect in balans te houden. Het vervoersprobleem met de lijkkist een prachtige metafoor voor een land in transitie. Het collectieve oorlogstrauma openbaart zich in persoonlijke wrijving, nationale politiek sijpelt langzaam door in het dorpsleven.

Regisseur White Sun

Deepak Rauniyar

Schrijvers White Sun

David Barker

Deepak Rauniyar

Cast White Sun

Dayahang Rai
Asha Maya Magrati
Rabindra Singh Baniya
Sumi Malla

Alternatieve titels

White Sun

Seto Surya

White Sun

Wil jij weten waar White Sun op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar White Sun draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

White Sun informatie

Benieuwd waar White Sun over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over White Sun. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies White Sun al heeft ontvangen.

White Sun trailer

Benieuwd of White Sun iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de White Sun jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij White Sun kunt kijken!