https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/219910-216ab00e851477347d165a7f7c81e27bfaa957d0/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Showing Up (Previously Unreleased) (2024)

6
Michelle Williams houdt haar spel ontroerend klein als kunstenares Lizzy, die een balans moet zien te vinden tussen haar passie en alledaagse verplichtingen.

Showing Up (Previously Unreleased)

6
107 minuten 27-06-2024

Filmposter Showing Up (Previously Unreleased)

Michelle Williams houdt haar spel ontroerend klein als kunstenares Lizzy, die een balans moet zien te vinden tussen haar passie en alledaagse verplichtingen.

In haar nieuwe film gaat Kelly Reichardt (First Cow) voorbij aan de gebruikelijke romantisering van het kunstenaarsbestaan als een kwellende zoektocht naar het sublieme. Voor haar hoofdpersoon Lizzy is het vinden van een balans tussen passie en alledaagse verplichtingen al lastig genoeg. Zwijgend en geconcentreerd werkt Lizzy aan haar keramiek; bescheiden van omvang, groot in expressie. Haar kunst is het tegendeel van die van Jo, de vriendin en collega van wie ze een bescheiden appartement huurt in Portland, Oregon. Jo is extraverter, populairder en nonchalanter. Al weken weken zeurt Lizzy om een nieuwe warmtepomp, zodat ze eindelijk weer eens kan douchen. En dan zijn er die talloze andere zaken die haar aandacht opeisen. Haar geestdodende werk op de kunstacademie waar haar moeder de leiding heeft, de zorg om haar naïeve vader en bipolaire broer, plus de verzorging van de door haar kat gemangelde duif. Showing Up is een film van weinig opzienbarende conflicten, die niettemin met veel inzicht het leven typeren van een kunstenares zoals er op de wereld miljoenen rondlopen: toegewijd aan hun gave, onverschillig ten aanzien van geld en roem, en voorbestemd voor een marginale plaats in de kunstgeschiedenis. Aan het slot valt toch ook Lizzy - aandoenlijk gespeeld door Michelle Williams, in haar vijfde film voor Reichardt - een vorm van genade ten deel; subtiel, maar diep ontroerend. Ook met André 3000 en Hong Chau. Na Certain Women en First Cow de derde film van Kelly Reichardt in Previously Unreleased, terwijl Eye eerder al films van haar (Old Joy, Wendy & Lucy, Meeks Cutoff) regulier uitbracht. Showing Up ging in wereldpremiere in de competitie van Cannes in 2022. Nummer 10 in de Cahiers du Cinéma-lijst van beste films van 2023. De film is Nederlands ondertiteld.

Bekijk het aanbod van Showing Up (Previously Unreleased)

Showing Up (Previously Unreleased) Showing Up (Previously Unreleased) Showing Up (Previously Unreleased) Showing Up (Previously Unreleased) Showing Up (Previously Unreleased)
Filmposter Filmposter Showing Up (Previously Unreleased)

Regisseur Showing Up (Previously Unreleased)

Kelly Reichardt

Schrijvers Showing Up (Previously Unreleased)

Onbekend

Cast Showing Up (Previously Unreleased)

Michelle Williams
André 3000
Hong Chau

Filmagenda van Showing Up (Previously Unreleased)

Showing Up (Previously Unreleased)

Wil jij weten waar Showing Up (Previously Unreleased) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Showing Up (Previously Unreleased) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Showing Up (Previously Unreleased) informatie

Benieuwd waar Showing Up (Previously Unreleased) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Showing Up (Previously Unreleased). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Showing Up (Previously Unreleased) al heeft ontvangen.

Showing Up (Previously Unreleased) trailer

Benieuwd of Showing Up (Previously Unreleased) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Showing Up (Previously Unreleased) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Showing Up (Previously Unreleased) kunt kijken!