https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/131121-4bad8841d8f1cab95effe88c35d134a40245e882/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Sidik en de panter (2020)

AL
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Sidik en de panter

AL
83 minuten 10-09-2020

Recensies Sidik en de panter

Filmposter Sidik en de panter

De enige vrienden van de Koerden zijn hun bergen’ zegt Sidik. In het ruige berglandschap van Koerdistan (Noord-Irak) speurt hij als een pelgrim naar bewijzen voor de aanwezigheid van de Perzische panter. Sidik is er van overtuigd dat de panter, na lange tijd van oorlog en vernietiging, terugkeert naar dit gebied. Mocht de panter hier inderdaad gesignaleerd worden, dan zou dat betekenen dat het hele gebied als beschermde natuur wordt aangemerkt. Hiermee zou zijn geboortegrond eindelijk beschermd zijn. Op zijn tochten door het ongetemde berglandschap ontmoet Sidik bewoners, stropers, oorlogsweduwen, en overlevenden. Hij deelt herinneringen en noteert hun verhalen in zijn dagboek. Een gesprek met een jongere landgenoot die graag naar Europa wil vertrekken, laat de spanning tussen de verschillende generaties zien en maakt duidelijk dat niet iedereen even verknocht is aan zijn wortels als Sidik. De liefde voor deze streek spat van het scherm in deze persoonlijke en inspirerende visuele ode aan doorzettingsvermogen en moederlandsliefde.

Regisseur Sidik en de panter

Reber Dosky

Schrijvers Sidik en de panter

Reber Dosky

Cast Sidik en de panter

Sidik
Sidik Barzani

Filmagenda van Sidik en de panter

Sidik en de panter

Wil jij weten waar Sidik en de panter op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Sidik en de panter draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Sidik en de panter informatie

Benieuwd waar Sidik en de panter over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Sidik en de panter. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Sidik en de panter al heeft ontvangen.

Sidik en de panter trailer

Benieuwd of Sidik en de panter iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Sidik en de panter jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Sidik en de panter kunt kijken!