https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/127308-71583cc820684b72ed975334d7b4b04d4bcb0330/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Snelweg NL (2019)

AL
Snelweg NL is een poëtische en schurende roadmovie over de intrigerende en fascinerende wereld op en aan de snelweg.

Bekijk trailer

Snelweg NL

AL
91 minuten Documentaire 10-10-2019

Recensies Snelweg NL

Filmposter Snelweg NL

Snelweg NL is een poëtische en schurende roadmovie over de intrigerende en fascinerende wereld op en aan de snelweg.

De snelweg in Nederland heeft een totale lengte van bijna 2500 kilometer. Er is nauwelijks een ander land met zo’n enorme snelwegdichtheid. Wat vertelt de snelweg als cultureel fenomeen ons over de Nederlandse identiteit en hoe sterk wordt die identiteit bepaald door regionale verschillen en de globalisering die zo hand in hand gaat met commercie en grensoverschrijdende mobiliteit? Kunnen wij zelf het snelweglandschap ooit onbevangen waarderen en ervaren als cultureel erfgoed, los van de eeuwenlange beeldvorming die is ontstaan in ons collectieve geheugen, door de grote schilders van het typisch Hollandse landschap? Wat is dat voor samenleving die anno 2018 deze bijna perfecte infrastructuur heeft? Wat zegt dit monumentale netwerk over ons? Snelweg NL is een poëtische en schurende roadmovie over de intrigerende en fascinerende wereld op en aan de snelweg. Een cinematografische ode aan de alsmaar groeiende snelweginfrastructuur in Nederland. Of toch een aanklacht tegen een allesoverheersende woekering? Het is de veelbekroonde regisseur Ben van Lieshout ( De Verstekeling, 1997 en Sketches of Siberia, 2015) gelukt een fascinerende film te maken over een bijna te alledaags onderwerp. Een meditatieve ervaring die - terwijl je door weer en wind over de snelweg raast - tot nadenken stemt over ons moderne landschap en alles daaromheen.

Regisseur Snelweg NL

Ben van Lieshout

Schrijvers Snelweg NL

Ben van Lieshout

Cast Snelweg NL

Onbekend

Alternatieve titels

Snelweg NL

Highway NL

Snelweg NL

Wil jij weten waar Snelweg NL op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Snelweg NL draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Snelweg NL informatie

Benieuwd waar Snelweg NL over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Snelweg NL. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Snelweg NL al heeft ontvangen.

Snelweg NL trailer

Benieuwd of Snelweg NL iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Snelweg NL jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Snelweg NL kunt kijken!