https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/205882-4bcc36e3dd5585605e68520c494d53c09b384a63/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Snow and the Bear (2023)

Een meeslepend, kil moordmysterie in een winters, afgelegen dorp in Turkije.

Snow and the Bear

93 minuten 26-01-2023

Filmposter Snow and the Bear

Een meeslepend, kil moordmysterie in een winters, afgelegen dorp in Turkije.

In een afgelegen landelijke regio tijdens een schijnbaar eindeloze winter in een van de oostelijke provincies van Turkije, wordt een jonge en zelfverzekerde verpleegster uit de hoofdstad Aslı (Merve Dizdar) aangesteld. Wegen naar buiten zijn geblokkeerd en terwijl de toenemende neerslag de bevolking steeds meer van buitenaf scheidt, beginnen er verhalen de ronde te doen over beren die uit de winterslaap komen en de stad binnendringen. Op een lange en sombere nacht verdwijnt Hasan (Erkan Bektaş) - een lokale bewoner die bekend staat om zijn dronkenschap, ontrouw en onrust - plotseling, waardoor de geruchtenmolen van de stad verder wordt aangewakkerd. Sommigen geloven dat Hasan is opgegeten door een beer, terwijl anderen met hun vinger wijzen naar Samet (Saygın Soysal), die onlangs ruzie had met de vermiste partij. Al snel volgt de klopjacht en wordt Aslı begraven in een lawine van lokale politiek en machtsdynamiek. Ze is in theorie een objectieve waarnemer, behalve natuurlijk dat ze ook een vrouw is. Ze kan het zich niet veroorloven om te doen alsof een van hen onschuldig is. Geconfronteerd met het onbekende, moet ze in zichzelf reiken om te ontdekken of ze heeft wat nodig is om dergelijke omstandigheden te overleven. Snow and the Bear ging in première op het Toronto International Film Festival en won al zeven verschillende prijzen op meerdere Turkse filmfestivals. In Nederland wordt de film op 26 januari 2023 uitgebracht in de bioscopen door Periscoop Film.

Bekijk het aanbod van Snow and the Bear

Regisseur Snow and the Bear

Selcen Ergun

Schrijvers Snow and the Bear

Onbekend

Cast Snow and the Bear

Asiye Dinçsoy
Derya Pinar Ak
Erkan Bektas

Snow and the Bear

Wil jij weten waar Snow and the Bear op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Snow and the Bear draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Snow and the Bear informatie

Benieuwd waar Snow and the Bear over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Snow and the Bear. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Snow and the Bear al heeft ontvangen.

Snow and the Bear trailer

Benieuwd of Snow and the Bear iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Snow and the Bear jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Snow and the Bear kunt kijken!