https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/127632-b68369501d2500e867cc26eb6392def1c8a0472e/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Solaris (2019)

12 Angst Drugs en/of alcoholmisbruik
Digitaal gerestaureerde klassieker van Andrej Tarkovski terug in de landelijke bioscopen.

Bekijk trailer

Solaris

12 Angst Drugs en/of alcoholmisbruik
167 minuten Drama, Science fiction 19-09-2019

Recensies Solaris

Metacritic: 90,1
MovieMeter: 3,76
Rotten Tomatoes 95

Filmposter Solaris

Digitaal gerestaureerde klassieker van Andrej Tarkovski terug in de landelijke bioscopen.

Met Solaris begaf Tarkovski zich op het terrein van de sciencefiction. Geen flitsende ruimtegevechten, maar een meditatie en existentieel drama over menselijkheid en liefde. Een psycholoog wordt naar een ruimtebasis gestuurd om enkele vreemde gebeurtenissen te onderzoeken. De bemanning van een ruimteschip cirkelt om de 'oceaanplaneet' Solaris. Solaris blijkt in staat – hoe vreemd het ook mag klinken – onbewuste angsten en herinneringen te peilen en te materialiseren. Dromen worden, kortom, werkelijkheid: astronaut Kelvin wordt bezocht door zijn vroegere vriendin, die lang geleden zelfmoord heeft gepleegd. Uiteindelijk slaat de complete bemanning aan het hallucineren en raakt de werkelijkheid volledig uit zicht. Solaris, naar het boek van Stanislaw Lem, is zeer invloedrijk gebleken; Steven Soderbergh maakte zelfs nog een remake met George Clooney. De film is vaak omschreven als de Russische variant op Kubricks 2001, A Space Odyssey, maar Tarkovski zelf distantieerde zich van die vergelijking. Ook wilde hij het 'technische exotisme' van de traditionele SF vermijden. Onderdeel van de Gouden Palm-competitie van het filmfestival in Cannes.

Regisseurs Solaris

Andrei Tarkovsky

Andrej Tarkovski

Schrijvers Solaris

Andrei Tarkovsky

Stanislaw Lem

Fridrikh Gorenshteyn

Cast Solaris

Natalya Bondarchuk
Donatas Banionis
Jüri Järvet
Vladislav Dvorzhetskiy

Solaris

Wil jij weten waar Solaris op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Solaris draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Solaris informatie

Benieuwd waar Solaris over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Solaris. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Solaris al heeft ontvangen.

Solaris trailer

Benieuwd of Solaris iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Solaris jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Solaris kunt kijken!