Sonja: The White Swan

Waargebeurd en fascinerend en verhaal over kunstschaatsster en drievoudig Olympisch Kampioene Sonja Henie die eind jaren dertig de best betaalde Hollywood actrice werd.

Bekijk trailer

Sonja: The White Swan

113 minuten 31-10-2019
Waargebeurd en fascinerend en verhaal over kunstschaatsster en drievoudig Olympisch Kampioene Sonja Henie die eind jaren dertig de best betaalde Hollywood actrice werd.

Waargebeurd en fascinerend verhaal over de Noorse Sonja Henie, één van de grootste kunstschaatssters ter wereld en ‘uitvinder’ van deze sport. Sonja is 16 jaar oud als ze op de Winterspelen van 1928 Olympisch Goud wint. Een prestatie die ze herhaalt in 1932 en 1936. Daarmee is ze nog steeds de enige vrouw die dit Olympische resultaat solo boekte. In 1936 vertrekt ze naar Hollywood waar ze een aantal zeer succesvolle schaatsfilms maakt. Eind jaren dertig is ze de best betaalde Hollywood actrice en door lucratieve nevenactiviteiten en merchandising is ze één van de rijkste vrouwen ter wereld. In haar villa in Hollywood is ze altijd omringd door fans, minnaars en haar familie. Ze vertrouwt haar zaken blindelings toe aan haar oudere broer, maar gaandeweg begint haar roem te verbleken en als het financieel slecht gaat door foute investeringen verandert ze van een inspirerende en gefocuste sportster in een keiharde zakenvrouw die in de spotlight wil blijven staan..

Geregisseerd door

Anne Sewitsky

Schrijvers

Mette M. Bølstad

Andreas Markusson

Cast

Anneke von der Lippe
Valene Kane
Anders Mordal
Ine Marie Wilmann
Eldar Skar

Bioscoopagenda van Sonja: The White Swan

Helaas draait Sonja: The White Swan niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 31-10-2019.

Sonja: The White Swan

Wil jij weten waar Sonja: The White Swan op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Sonja: The White Swan draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Sonja: The White Swan informatie

Benieuwd waar Sonja: The White Swan over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Sonja: The White Swan. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Sonja: The White Swan al heeft ontvangen.

Sonja: The White Swan trailer

Benieuwd of Sonja: The White Swan iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Sonja: The White Swan jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Sonja: The White Swan kunt kijken!