Soundtrack for a Revolution

Soundtrack for a Revolution

82 minuten Documentaire, Muziek, Historisch 2008
Metacritic: 64,1
MovieMeter: 3,5
Rotten Tomatoes 81
"Het was goede onrust. Het was noodzakelijke onrust." Congreslid John Lewis was in de jaren zestig een van de voorvechters van de Amerikaanse Burgerrechtenbeweging die met vreedzame acties vocht voor afschaffing van de apartheid. Onlosmakelijk verbonden met die strijd was de zwarte muziek, de nummers die van generatie op generatie werden doorgegeven. Muziek was niet zo maar muziek, het was een oraal verslag van de zwarte geschiedenis. "Soundtrack for a Revolution" laat met interviews, historische fragmenten en nieuwe optredens van vrijheidsliederen zien wat het belang was van die muziek, voor de Burgerrechtenbeweging maar ook voor de tienduizenden die vanuit de hele Verenigde Staten naar het zuiden trokken om te helpen protesteren. Het was de muziek die solidariteit bracht, aldus een van de getuigen in de film.

Geregisseerd door

Bill Guttentag

Dan Sturman

Schrijvers

Bill Guttentag

Dan Sturman

Cast

Harry Belafonte
Wyclef Jean
Andrew Young
Lynda Lowery
The Roots
John Legend
Joss Stone

Bioscoopagenda van Soundtrack for a Revolution

Helaas draait Soundtrack for a Revolution niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 01-01-2008.

Soundtrack for a Revolution

Wil jij weten waar Soundtrack for a Revolution op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Soundtrack for a Revolution draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Soundtrack for a Revolution informatie

Benieuwd waar Soundtrack for a Revolution over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Soundtrack for a Revolution. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Soundtrack for a Revolution al heeft ontvangen.

Soundtrack for a Revolution trailer

Benieuwd of Soundtrack for a Revolution iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Soundtrack for a Revolution jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Soundtrack for a Revolution kunt kijken!