https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/170105-b22dd4ba149617e4835fdbef486bd8cb5132bfee/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

State Funeral (2021)

AL

State Funeral

AL
135 minuten 29-04-2021
In maart 1953 wordt vier dagen lang elke fase van de plechtigheden rond de begrafenis van Jozef Stalin geobserveerd. In de traditie van zijn films over de erfenis van de Sovjet-Unie put Sergej Loznitsa uit bestaand materiaal. Van de bombastische bekendmaking op 4 maart 1953 van zijn overlijden door omroepers, in kranten en op aanplakbiljetten, via de eindeloze stoet rouwende mensen die hun ‘rode tsaar’ snikkend een laatste eer komen bewijzen, tot de ceremoniële bijzetting in het mausoleum. Het is vastgelegd op film. De vaak niet eerder vertoonde beelden zijn veelal in kleur, waarbij het Kremlinrood van de bloemen, linten en vlaggen indringend afsteekt tegen de achtergrond van besneeuwde straten, grijs geklede mensen en grauwe fabrieken: ook op afstand van Moskou leggen arbeiders het werk stil om hun partijleider te gedenken. Een ronduit grotesk gebeuren – waar de regisseur nog meer recht aan doet met de feitelijke, historische informatie op het einde – dat pijnlijk aantoont hoe absurd de beleving van leven en dood is in een tiranniek regime, gebaseerd op een persoonlijkheidscultus.
State Funeral State Funeral State Funeral State Funeral State Funeral State Funeral
Filmposter Filmposter State Funeral

Regisseur State Funeral

Sergei Loznitsa

Schrijvers State Funeral

Onbekend

Cast State Funeral

Onbekend

Filmagenda van State Funeral

State Funeral

Wil jij weten waar State Funeral op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar State Funeral draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

State Funeral informatie

Benieuwd waar State Funeral over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over State Funeral. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies State Funeral al heeft ontvangen.

State Funeral trailer

Benieuwd of State Funeral iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de State Funeral jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij State Funeral kunt kijken!