https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/204011-f088b92d8d0794e60b1e8ac42ba11990ad86bd50/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Suni en Indisch Zwijgen (2022)

AL
In dit programma zien we een selectie van moedige films van aanstormende talenten, die thema’s die normaal gezegd verzwegen worden bespreekbaar maken.

Suni en Indisch Zwijgen

AL
60 minuten 24-11-2022

Filmposter Suni en Indisch Zwijgen

In dit programma zien we een selectie van moedige films van aanstormende talenten, die thema’s die normaal gezegd verzwegen worden bespreekbaar maken.

In dit programma zien we een selectie van moedige films van aanstormende talenten, die thema’s die normaal gezegd verzwegen worden bespreekbaar maken. Suni en Indisch zwijgen zijn films die allebei dat wat onbesproken blijft, proberen open te breken en zich uitspreken over onderwerpen waar een taboe op ligt. Op een broeierige zomerdag bereidt Danaé, een jonge vrouw, zich voor op een belangrijke auditie. Het is moeilijk om haar aandacht erbij te houden omdat deze steeds opnieuw wordt opgeëist door ongewenst contact (Suni, 30 min). Drie Indische kunstenaars gaan de confrontatie aan met hun familie om te onderzoeken waarom zij generaties lang gezwegen hebben over Nederlands-Indië (Indisch Zwijgen, 32 min). We zien krachtige vrouwen van in de twintig, zowel op beeld als achter de camera, die de confrontatie met moeilijke thema’s niet schuwen. In zowel fictie als documentaire verkennen we via dit programma op een genuanceerde manier de problemen in de maatschappij die moeilijk uit te leggen zijn. De focus ligt op wat er niet wordt gedaan of gezegd. Het zijn films die ademen, en films die zoeken. Het zijn films die alleen in Nederland gemaakt kunnen worden door de culturele specificiteit, vanwege de karakters, het milieu en cultureel bepaald gedrag. Deze nieuwe generatie van makers profileert zich met maatschappelijk betrokken films. Ze maken films over de pijn en de ongemakken van zichzelf en de wereld om hen heen. De thema’s die besproken worden, zijn subtiel en lastig bespreekbaar te maken. Via het medium film bieden de makers de kijker de mogelijkheid om zich te verplaatsen in wat er speelt in deze generatie. Een zinderend programma van een nieuwe generatie makers die via dappere films het onbesprokene zichtbaar maakt.

Bekijk het aanbod van Suni en Indisch Zwijgen

Regisseurs Suni en Indisch Zwijgen

Sven Peetoom

Juliette Dominicus

Schrijvers Suni en Indisch Zwijgen

Onbekend

Cast Suni en Indisch Zwijgen

Onbekend

Filmagenda van Suni en Indisch Zwijgen

Suni en Indisch Zwijgen

Wil jij weten waar Suni en Indisch Zwijgen op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Suni en Indisch Zwijgen draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Suni en Indisch Zwijgen informatie

Benieuwd waar Suni en Indisch Zwijgen over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Suni en Indisch Zwijgen. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Suni en Indisch Zwijgen al heeft ontvangen.

Suni en Indisch Zwijgen trailer

Benieuwd of Suni en Indisch Zwijgen iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Suni en Indisch Zwijgen jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Suni en Indisch Zwijgen kunt kijken!