Systeme K (2020)

Systeme K

10-07-2020
Kinshasa, hoofdstad van de Democratische Republiek Congo. Documentairemaker Renaud Barret filmde er straatkunstenaars Freddy, Béni, Kongo Astronaute, Strombo, Majesktik en vele anderen. Ze schilderen, tekenen, beeldhouwen, organiseren live-interventies. Ver van de gevestigde orde gebruiken ze de materialen van de straat. Plastic afval, kogelhulzen, apenschedels. Ze vertellen er persoonlijke verhalen mee, en over nationale trauma’s. Barret laat Congo zien zoals we dat niet kennen van de journaalbeelden. Een levendig, gepassioneerd portret van een subcultuur, met de hoofdstad als kleurrijk decor. De Fransman Renaud Barret is grafisch ontwerper, fotograaf en filmmaker en werkt sinds zijn 20e voornamelijk in Kinshasa. Voor de opzwepende soundtrack deed hij een beroep op de groep Kokoko! die net als de straatkunstenaars gebruikmaakt van afvalmateriaal. Deze film is geselecteerd voor het programma ´Vive le cinéma´ en maakt kans op de Prix TV5MONDE, de prijs voor de beste Franstalige film. Gekochte tickets kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Regisseur Systeme K

Renaud Barret

Schrijvers Systeme K

Onbekend

Cast Systeme K

Onbekend

Filmagenda van Systeme K

Filmagenda deze week Deze week Week 28

Systeme K draait helaas niet in de bioscoop

Systeme K

Wil jij weten waar Systeme K op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Systeme K draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Systeme K informatie

Benieuwd waar Systeme K over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Systeme K. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Systeme K al heeft ontvangen.

Systeme K trailer

Benieuwd of Systeme K iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Systeme K jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Systeme K kunt kijken!