Systemsprenger

De negenjarige Benni hunkert naar een warm en permanent thuis, maar door een jeugdtrauma is ze onhandelbaar. Haar laatste hoop is de jonge anti-agressiecoach Micha.

Systemsprenger

119 minuten Drama 27-02-2020
De negenjarige Benni hunkert naar een warm en permanent thuis, maar door een jeugdtrauma is ze onhandelbaar. Haar laatste hoop is de jonge anti-agressiecoach Micha.

Benni (Helena Zengel) is een negenjarige wildebras die door een jeugdtrauma worstelt met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar alleenstaande moeder kan de zorg niet aan, waardoor de sociale diensten zich over het meisje ontfermen. Ze houdt het alleen in geen enkel pleeggezin lang vol, ondanks de vele inspanningen van de wanhopige maatschappelijk werkster mevrouw Bafané (Gabriela Maria Schmeide). Haar laatste hoop is Micha (Albrecht Schuch), een jonge anti-agressiecoach wiens taak het is om Benni naar school te begeleiden. Hun relatie wordt intenser en na een paar weken samen in het bos te hebben doorgebracht, beginnen de grenzen tussen werk en privé voor de jonge vader Micha al snel te vervagen. System Crasher is de Duitse Oscarinzending en won meerdere prijzen waaronder een Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn.

Geregisseerd door

Nora Fingscheidt

Schrijvers

Nora Fingscheidt

Cast

Gabriela Maria Schmeide
Albrecht Schuch
Lisa Hagmeister
Helena Zengel

Alternatieve titels

Systemsprenger

System Crasher

Systemsprenger (System Crasher)

Bioscoopagenda van Systemsprenger

Systemsprenger

Wil jij weten waar Systemsprenger op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Systemsprenger draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Systemsprenger informatie

Benieuwd waar Systemsprenger over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Systemsprenger. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Systemsprenger al heeft ontvangen.

Systemsprenger trailer

Benieuwd of Systemsprenger iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Systemsprenger jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Systemsprenger kunt kijken!