https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/126656-26a5f894336842d71f372f60de5c86f68fe90d8e/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Tarde para morir joven (2019)

12 Angst Geweld Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
De Chileense filmmaker Dominga Sotomayor gooit hoge ogen met Tarde para morir joven, een adembenemend mooi gefilmde coming of age-vertelling over de zestienjarige Sofia die, na de val van Pinochet, opgroeit in een commune aan de voet van de Andes.

Bekijk trailer

Tarde para morir joven

12 Angst Geweld Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
110 minuten Drama 25-07-2019

Recensies Tarde para morir joven

Metacritic: 80,1
MovieMeter: 3,38
Rotten Tomatoes 98

Filmposter Tarde para morir joven

De Chileense filmmaker Dominga Sotomayor gooit hoge ogen met Tarde para morir joven, een adembenemend mooi gefilmde coming of age-vertelling over de zestienjarige Sofia die, na de val van Pinochet, opgroeit in een commune aan de voet van de Andes.

De Chileense filmmaker Dominga Sotomayor gooit hoge ogen met Tarde para morir joven, een adembenemend mooi gefilmde coming of age-vertelling over de zestienjarige Sofia die, na de val van Pinochet, opgroeit in een commune aan de voet van de Andes. Chili, 1990. Na de val van dictator Pinochet lijken de Chilenen langzaam moed te vatten om hun levens opnieuw in te richten. De zestienjarige Sofia is met haar vader meeverhuisd naar een commune die zich probeer te vestigen in een afgelegen dorp, ver weg van de chaos van de stad. Sofia ontdekt haar sensualiteit, wordt verliefd op de oudere Ignacio en bekijkt het gestrande huwelijk van haar ouders door kritische ogen. De camera volgt Sofia en de leden van de commune tijdens de zomer van 1990, de eerste zomer waarin Chilenen kunnen genieten van de vrijheid. De groeipijnen van de hoofdpersoon lijken ook die van het nieuwe Chili te zijn. Met Tarde para morir joven won Dominga Sotomayor (1985, Chili) als eerste vrouwelijke regisseur de Zilveren Luipaard van het Locarno Film Festival. De film kreeg ook de KNF Prijs van de Nederlandse Filmjournalisten voor Beste Nederlandse Coproductie. Sotomayor won eerder de Tiger Award van het IFFR met haar speelfilmdebuut De jueves a domingo (2012). Previously Unreleased. Deze zomer besteedt Eye aandacht aan films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar volgens Eye onterecht de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Onder de noemer Previously Unreleased zijn deze zomer acht van deze films te zien. Journalisten van de Filmkrant leiden de premièrevoorstellingen in. De titels zijn geselecteerd uit het aanbod van de internationale festivals en bestrijken het veelzijdige spectrum van de internationale arthousefilm. Dit jaar staan onder meer de nieuwste producties van Guy Maddin, Corneliu Porumboiu, Bi Gan, Aleksei German Jr., Roberto Minervini en Domingo Sotomayor op het programma.
Tarde para morir joven Tarde para morir joven Tarde para morir joven Tarde para morir joven Tarde para morir joven
Filmposter Filmposter Tarde para morir joven

Regisseur Tarde para morir joven

Dominga Sotomayor Castillo

Schrijvers Tarde para morir joven

Dominga Sotomayor Castillo

Cast Tarde para morir joven

Antar Machado
Demian Hernández
Magdalena Tótoro
Matías Oviedo
Demain Hernández

Alternatieve titels

Tarde para morir joven

Too Late To Die Young

Filmagenda van Tarde para morir joven

Filmagenda deze week Deze week Week 28

Tarde para morir joven draait helaas niet in de bioscoop

Tarde para morir joven

Wil jij weten waar Tarde para morir joven op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Tarde para morir joven draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Tarde para morir joven informatie

Benieuwd waar Tarde para morir joven over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Tarde para morir joven. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Tarde para morir joven al heeft ontvangen.

Tarde para morir joven trailer

Benieuwd of Tarde para morir joven iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Tarde para morir joven jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Tarde para morir joven kunt kijken!