https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/157999-0963593e8123134e73acfde940a773cc1661a49a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Te Ver Weg (2020)

AL Grof taalgebruik

Bekijk trailer

Te Ver Weg

AL Grof taalgebruik
89 minuten 06-08-2020

Filmposter Te Ver Weg

Het dorp van Ben is gedoemd: een open bruinkoolpit zal het binnenkort opslokken. De 12-jarige jongen en zijn gezin moeten verhuizen naar een nabijgelegen stad genaamd Düren. Ben kijkt uit naar zijn nieuwe leven maar al snel komt de ontgoocheling om de hoek kijken: op de nieuwe school voelt Ben zich uitgesloten en wordt hij gepest. Soms keert hij stiekem terug en vindt hij troost in zijn oude en inmiddels verlaten dorp. Al snel vindt Ben enige aansluiting bij zijn nieuw voetbalteam, als zijnde een toegewijde en gepassioneerde speler. Althans, totdat een ander buitenbeentje van de school, een 11-jarige jongen genaamd Tariq, een Syrische vluchteling, op het voetbalveld verschijnt. Tot ergernis van Ben, blijkt hij een uitstekende speler te zijn en overtreft hij zelfs Ben. Ben is heel jaloers op Tariq en wenst hem de meest verschrikkelijke dingen toe. Ben trekt zich terug in zijn toevluchtsoord: het verlaten dorp. Vanuit de trein ziet Ben op het plaatselijke treinstation Tariq staan. Beide negeren elkaar. Wanneer de wens van Ben uitkomt, Tariq mag immers alleen spelen met een officiële spelersvergunning, voelt Ben zich schuldig. Tariq raakt in paniek en loopt weg. Ben denkt te weten waar Tariq zou kunnen zijn: op het plaatselijke treinstation. Na een ongemakkelijke stilte begint Tariq te praten. Dat hij hier alleen is, zijn familie zit nog steeds ergens in een vluchtelingenkamp in Turkije, zijn broer raakte vermist onderweg naar Duitsland. Tariq verdwaalde ergens in Hongarije, en woont tegenwoordig in een tehuis voor kinderen zonder begeleiding in Düren. Hij weet niet waar zijn broer is, en wacht nog steeds wanhopig totdat deze hem komt ophalen – een zinloos maar hartverscheurend gebaar, welke Tariq probeert te ontkennen. Ben worstelt met zijn afgunst. Om Tariq op te vrolijken, deelt hij zijn grootste geheim met hem: het verlaten dorp. De jongens gaan op een geheime reis naar het verlaten dorp. Het is een avontuur, het is leuk. Ze nemen elkaar in vertrouwen. Ze doen een ongemakkelijke ontdekking, doen samen dappere en stomme dingen en Ben leert zelfs Tariq’s meest succesvolle, ja zelfs legendarische voetbalstunt. Op de weg terug zijn ze vrienden en klaar om samen de wereld aan te kunnen, op school en op het voetbalveld. Maar dan wordt Tariq eindelijk door zijn broer gebeld. Hij zit in Utrecht en wil dat Tariq naar hem toekomt. Tariq is blij - Ben voelt zich ellendig. Hun belangrijkste daad van vriendschap is om nu te scheiden maar vrienden te blijven, zodat Tariq mooie herinneringen mee kan nemen en Ben, die ontzettend veel aan deze vriendschap met Tariq heeft gehad, zich eindelijk thuis kan voelen in zijn nieuwe leven.

Regisseur Te Ver Weg

Sarah Winkenstette

Schrijvers Te Ver Weg

Onbekend

Cast Te Ver Weg

Onbekend

Filmagenda van Te Ver Weg

Te Ver Weg

Wil jij weten waar Te Ver Weg op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Te Ver Weg draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Te Ver Weg informatie

Benieuwd waar Te Ver Weg over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Te Ver Weg. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Te Ver Weg al heeft ontvangen.

Te Ver Weg trailer

Benieuwd of Te Ver Weg iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Te Ver Weg jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Te Ver Weg kunt kijken!