https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/147042-18da7d781672a57176e855588bcefa963a0f6158/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The American (2010)

12 Angst Geweld Seks
Jack is een begaafde huurmoordenaar met een grote reputatie. Een routineklusje loopt echter niet volgens plan, waardoor zijn vriendin de dood vindt

The American

12 Angst Geweld Seks
109 minuten Drama, Misdaad, Thriller, Crime 2010

Recensies The American

Metacritic: 61,1
MovieMeter: 3,02
Rotten Tomatoes 65

Filmposter The American

Jack is een begaafde huurmoordenaar met een grote reputatie. Een routineklusje loopt echter niet volgens plan, waardoor zijn vriendin de dood vindt

Jack (George Clooney) is een huurmoordenaar die, nadat een klus in Zweden uit de hand is gelopen, aan zijn werkgever Larry zweert dat zijn volgende klus tevens zijn laatste zal zijn. Voor deze laatste klus, waar zijn opdracht gespecificeerd wordt door de Belgische Mathilde (Thekla Reuten), duikt hij onder op het Italiaanse platteland, in een idyllisch klein stadje. Ondanks het feit dat Jack normaliter een afkeer heeft van menselijk contact, maakt hij kennis met een lokale priester en laat hij zich meeslepen in een romance met de mooie Clara. Zet Jack zo zijn laatste klus en nog belangrijker, zijn eigen veiligheid op het spel?
The American
Filmposter Filmposter The American

Regisseur The American

Anton Corbijn

Schrijvers The American

Rowan Joffe

Martin Booth

Cast The American

George Clooney
Irina Björklund
Thekla Reuten
Violante Placido
Björn Granath
Lars Hjelm

Alternatieve titels

The American

American, the

Filmagenda van The American

The American

Wil jij weten waar The American op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The American draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The American informatie

Benieuwd waar The American over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The American. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The American al heeft ontvangen.

The American trailer

Benieuwd of The American iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The American jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The American kunt kijken!