https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/210203-91210a91a6899fa1404a9a7831e168885195796b/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Blue Caftan (2023)

Halim heeft samen met zijn vrouw Mina een kaftanwinkel in Salé, Marokko. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim. De komst van de nieuwe leerling Youssef brengt een einde aan hun veilige leven samen.

The Blue Caftan

123 minuten 23-03-2023

Filmposter The Blue Caftan

Halim heeft samen met zijn vrouw Mina een kaftanwinkel in Salé, Marokko. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim. De komst van de nieuwe leerling Youssef brengt een einde aan hun veilige leven samen.

In The Blue Caftan toont regisseur Maryam Touzani (Adam) dat liefde verschillende vormen kan aannemen. De fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en de Belgische Lubna Azabal (Incendies, Adam)) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film. Halim (Saleh Bakri) heeft samen met zijn vrouw Mina (Lubna Azabal) een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. Mina's ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen er voor dat dit fragiele evenwicht onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien. The Blue Caftan is geselecteerd voor het IFFR 2023. In Cannes werd de film met een staande ovatie ontvangen en won hij de FIPRESCI-prijs in het Un Certain Regard-programma.

Regisseur The Blue Caftan

Maryam Touzani

Schrijvers The Blue Caftan

Onbekend

Cast The Blue Caftan

Ayoub Messiou
Lubna Azabal
Saleh Bakri

Filmagenda van The Blue Caftan

The Blue Caftan

Wil jij weten waar The Blue Caftan op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Blue Caftan draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Blue Caftan informatie

Benieuwd waar The Blue Caftan over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Blue Caftan. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Blue Caftan al heeft ontvangen.

The Blue Caftan trailer

Benieuwd of The Blue Caftan iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Blue Caftan jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Blue Caftan kunt kijken!