https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/184594-36ef972fdbd24aa6d1351d17eb8933a9e4a0a0cc/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Capote Tapes (2022)

12
Van zijn jeugd vol armoede in Alabama tot de jetset-glamour van New York; het leven van legendarisch schrijver Truman Capote was allesbehalve saai. The Capote Tapes laat de opkomst en tragische ondergang zien van een van Amerika’s meest iconische schrijve
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

The Capote Tapes

12
99 minuten 26-05-2022

Filmposter The Capote Tapes

Van zijn jeugd vol armoede in Alabama tot de jetset-glamour van New York; het leven van legendarisch schrijver Truman Capote was allesbehalve saai. The Capote Tapes laat de opkomst en tragische ondergang zien van een van Amerika’s meest iconische schrijve

Het zou zijn opus magnum worden, het meesterwerk van Truman Capote (1924-1984) dat hem legendarisch zou maken. Een groot project dat hij zelf Answered Prayers noemde en waarvan iedereen wist dat hij ermee bezig was. Na de bestsellers Breakfast at Tiffany’s en In Cold Blood was hij al een gearriveerd auteur en een icoon van zijn tijd. Niet alleen door zijn literaire talent, maar ook omdat hij zijn seksuele geaardheid onbeschroomd uitte in mediaoptredens, in een tijd waarin dit nog verre van geaccepteerd was. Zijn gevatheid en gebrek aan discretie maakte hem een geliefde gast in de New Yorkse high society. Answered Prayers zou gaan over die elitaire wereld. De uptown miljonairs en socialites hadden vrees en fascinatie voor het werk: zij zouden pijnlijk onthuld worden en het zou licht werpen op de schaduwzijde van hun geliefde wereld. Het boek kwam echter nooit af, slechts enkele hoofdstukken werden gepubliceerd. Over het bestaan van een compleet transcript bestaan de wildste verhalen. Voor The Capotes Tapes kreeg regisseur Ebs Burnough toegang tot niet eerder gehoorde geluidsopnames, tientallen interviews met vriend en vijand die vlak na Capote’s dood in 1984 door een journalist waren afgenomen. Zo ontstaat een beeld van de omstandigheden in zijn leven rond deze stormachtige periode en het schandaal dat ontstond in het decadente culturele wereldje. The Capote Tapes is bovenal een viering van een van de meest kleurrijke auteurs van de twintigste eeuw.

Regisseur The Capote Tapes

Ebs Burnough

Schrijvers The Capote Tapes

Onbekend

Cast The Capote Tapes

Onbekend

Filmagenda van The Capote Tapes

The Capote Tapes

Wil jij weten waar The Capote Tapes op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Capote Tapes draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Capote Tapes informatie

Benieuwd waar The Capote Tapes over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Capote Tapes. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Capote Tapes al heeft ontvangen.

The Capote Tapes trailer

Benieuwd of The Capote Tapes iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Capote Tapes jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Capote Tapes kunt kijken!