https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/216088-0f34772f3b545a301f3785b12f6ac91584e9b866/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Color Purple (2024)

12 Geweld Angst Discriminatie
Het meeslepende verhaal van drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn Een krachtige nieuwe versie van de geliefde klassieker.

The Color Purple

12 Geweld Angst Discriminatie
140 minuten Drama 25-01-2024

Recensies The Color Purple

MovieMeter: 3,62
Metacritic: 78,1
Rotten Tomatoes 81

Filmposter The Color Purple

Het meeslepende verhaal van drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn Een krachtige nieuwe versie van de geliefde klassieker.

Warner Bros. Pictures nodigt je uit om deel uit te maken van het meeslepende verhaal van drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, in The Color Purple. Deze krachtige nieuwe versie van de geliefde klassieker wordt geregisseerd door Blitz Bazawule, de veelzijdige artiest die hoge ogen scoorde met zijn eerste speelfilm The Burial of Kojo. Het sterrenteam van producenten bestaat uit Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Scott Sanders en Quincy Jones. De hoofdrollen in “The Color Purple” worden vertolkt door de voor een Oscar genomineerde Taraji P. Henson (“The Curious Case of Benjamin Button”), winnaar van een SAG Award en voor een Tony Award genomineerde Danielle Brooks (“The Color Purple”, “Orange Is the New Black”), de voor een Tony genomineerde Emmy-winnaar Colman Domingo (“Euphoria”, “Ma Rainey’s Black Bottom”), de voor een Tony genomineerde Corey Hawkins (“Six Degrees of Separation”, “In the Heights”), de met een Oscar en een Grammy onderscheiden zangeres H.E.R. (“Judas and the Black Messiah”), de voor een Grammy genomineerde Halle Bailey (“The Little Mermaid”), de voor een Oscar genomineerde Aunjanue Ellis-Taylor (“King Richard”, “Ray”) en de met een Grammy onderscheiden zangeres Fantasia Barrino voor wie het haar eerste speelfilm is. Het scenario is van de veelgeprezen toneelschrijver Marcus Gardley, die een WGA Award won voor “Maid”. Zijn script is gebaseerd op de roman van Alice Walker en op de musicalvoorstelling, waarvoor Marsha Norman het verhaal schreef en Brenda Russell, Allee Willis en Stephen Bray de muziek en de songteksten. Achter de schermen wordt regisseur Bazawule bijgestaan door een reeks zeer bekwame vakmensen, onder wie de voor een Oscar genomineerde director of photography Dan Laustsen (“The Shape of Water”), de met een Oscar onderscheiden production designer Paul Denham Austerberry (“The Shape of Water”), editor Jon Poll (“Bombshell”, “Meet the Parents”), kostuumontwerper Francine Jamison-Tanchuck (“Glory”, “One Night in Miami…”) en choreograaf Fatima Robinson (“Dreamgirls”). De muziek is van de voor een Oscar genomineerde Kris Bowers (“King Richard”, “Green Book”, korte documentaire “A Concerto Is a Conversation”). Warner Bros. Pictures presenteert “The Color Purple”, in samenwerking met Domain Entertainment, een Amblin Entertainment productie, een OW Films productie, een SGS Pictures productie en een QJP productie. De film wordt wereldwijd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures.

Bekijk het aanbod van The Color Purple

Regisseurs The Color Purple

Steven Spielberg

Blitz Bazawule

Schrijvers The Color Purple

Menno Meyjes

Alice Walker

Marcus Gardley

Cast The Color Purple

Danny Glover
Whoopi Goldberg
Margaret Avery
Oprah Winfrey
Colman Domingo
Taraji P. Henson
Danielle Brooks
Corey Hawkins
Halle Bailey
Aunjanue Ellis-Taylor
Fantasia Barrino
H.E.R.

Alternatieve titels

Color Purple, The

The Color Purple

Filmagenda van The Color Purple

The Color Purple

Wil jij weten waar The Color Purple op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Color Purple draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Color Purple informatie

Benieuwd waar The Color Purple over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Color Purple. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Color Purple al heeft ontvangen.

The Color Purple trailer

Benieuwd of The Color Purple iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Color Purple jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Color Purple kunt kijken!