https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/166521-f2418e3e871b173f1390a74c924d98d0e503868a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Death of Antonio Sánchez Lomas (2020)

6
In het Zuid-Spaanse dorpje Frigiliana blijken wonden uit de tijd van het regime van Franco tot nu toe niet geheeld. De brute moord op een dorpeling in 1952 verdeelt deze gemeenschap nog altijd tot op het bot.

Bekijk trailer

The Death of Antonio Sánchez Lomas

6
87 minuten 19-11-2020

Filmposter The Death of Antonio Sánchez Lomas

In het Zuid-Spaanse dorpje Frigiliana blijken wonden uit de tijd van het regime van Franco tot nu toe niet geheeld. De brute moord op een dorpeling in 1952 verdeelt deze gemeenschap nog altijd tot op het bot.

Op Allerheiligen herdenken de inwoners van het Zuid-Spaanse Frigiliana hun doden. Toegestroomde dorpelingen, die elkaar allemaal kennen, brengen bloemen en kaarsen. Maar het serene beeld verbergt dat dit dorpje in feite verscheurd is. Toen tijdens het regime van generaal Franco dorpeling Antonio Sànchez Lomas in 1952 door de Guardia Civil werd vermoord, is hier een collectief trauma ontstaan. Bejaarde getuigen, betrokkenen en nakomelingen verstoppen verdriet en wraakgevoelens achter een flinterdun laagje beschaving. Een oplossing lijkt ver weg . Net als op talloze andere plekken in Spanje waar vergelijkbare tragiek, vele vermisten en een onverwerkt verleden dagelijks resoneren. Ramon en Salvador Gieling strijken neer in het pittoreske dorp om inwoners te ondervragen over de geschiedenis. Hun verhalen schetsen een levendig beeld van de pijnlijke gebeurtenissen uit 1952, die de gemoederen nog steeds in beroering brengen. Met het oog op verwerking, vergiffenis en verzoening besluiten de conciërge van de plaatselijke school en de Gielings om de gebeurtenissen samen met de dorpsbewoners in scène te zetten. Maar niet iedereen is enthousiast. Waarom zou je oude wonden open willen halen?
The Death of Antonio Sánchez Lomas The Death of Antonio Sánchez Lomas The Death of Antonio Sánchez Lomas
Filmposter Filmposter The Death of Antonio Sánchez Lomas

Regisseurs The Death of Antonio Sánchez Lomas

Ramón Gieling

Salvador Gieling

Schrijvers The Death of Antonio Sánchez Lomas

Onbekend

Cast The Death of Antonio Sánchez Lomas

Onbekend

The Death of Antonio Sánchez Lomas

Wil jij weten waar The Death of Antonio Sánchez Lomas op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Death of Antonio Sánchez Lomas draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Death of Antonio Sánchez Lomas informatie

Benieuwd waar The Death of Antonio Sánchez Lomas over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Death of Antonio Sánchez Lomas. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Death of Antonio Sánchez Lomas al heeft ontvangen.

The Death of Antonio Sánchez Lomas trailer

Benieuwd of The Death of Antonio Sánchez Lomas iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Death of Antonio Sánchez Lomas jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Death of Antonio Sánchez Lomas kunt kijken!