The Good, The Bad And The Ugly (2021)

The Good, The Bad And The Ugly

179 minuten 29-11-2021
In november start Filmhuis De Spiegel in het Royal Theater met een nieuwe filmcursus. Deze filmcursus wordt gepresenteerd door Jan Salden, docent filmtheorie, cursusgever, filmkenner en vooral bevlogen spreker over film en dan in het bijzonder de western. De filmcursus ‘De terugkeer van de western’ heeft tot doel de western in een historische context te plaatsen en de importantie van de western voor het medium film aan te tonen. De cursus bestaat uit vier theorielessen waarin verschillende aspecten van de western behandeld worden, en vier filmvertoningen waarbij we samen naar een western kijken. The Good, The Bad and The Ugly is de vierde vertoning waarin de eurowestern centraal staat. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog hebben de gunfighter Blondie (‘The Good’) en de gezochte Mexicaanse outlaw Tuco (‘The Ugly’) een deal gesloten: Blondie levert Tuco aan een sheriff uit, strijkt de hoge beloning op, redt hem dan op het nippertje van de strop en slaan vervolgens op de vlucht. Dit plan is diverse keren succesvol. Dan ontvangen beiden van de stervende officier Bill Carson informatie over een gestolen geldkist met 200.000 dollar aan gouden munten. Onderweg maken Blondie en Tuco kennis met de meedogenloze premiejager Angel Eyes (‘The Bad’), die ook op zoek is naar de geldkist. Laatste en beste deel van Sergio Leone's Dollar-trilogie (For a Fistful of Dollars en For a Few Dollars More) die hiermee de spaghettiwestern definieerde. The Good, the Bad and the Ugly ontleent zijn klassieke status onder andere aan Ennio Morricones overweldigende soundtrack en de voor een western ongebruikelijke zwart-humoristische toonzetting. De muziek is vrijwel even belangrijk als het camerawerk en het spel, reden waarom de film wel een ‘operateske western’ wordt genoemd. Ook opvallend is het stijlkenmerk van Leone's gebruik van extreme close-ups, bijvoorbeeld van de markante hoofden van de acteurs. Dit paste hij later ook toe in Once upon a Time in the West, om zo dieper door te dringen in de persoonlijkheid van de personages. Sublieme westernklassieker. Bijzonderheden Klik hier voor verdere informatie over de hele filmcursus. The Good, The Bad And The Ugly is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

Regisseur The Good, The Bad And The Ugly

Onbekend

Schrijvers The Good, The Bad And The Ugly

Onbekend

Cast The Good, The Bad And The Ugly

Onbekend

The Good, The Bad And The Ugly

Wil jij weten waar The Good, The Bad And The Ugly op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Good, The Bad And The Ugly draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Good, The Bad And The Ugly informatie

Benieuwd waar The Good, The Bad And The Ugly over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Good, The Bad And The Ugly. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Good, The Bad And The Ugly al heeft ontvangen.

The Good, The Bad And The Ugly trailer

Benieuwd of The Good, The Bad And The Ugly iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Good, The Bad And The Ugly jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Good, The Bad And The Ugly kunt kijken!