https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/202297-762c4212bbc63e3a61afde7d84bb78a920364eed/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Island (2022)

6 Geweld Angst
Een meesterlijke surreële musical vol wilde associaties en visuele poëzie.

The Island

6 Geweld Angst
85 minuten 18-08-2022

Filmposter The Island

Een meesterlijke surreële musical vol wilde associaties en visuele poëzie.

Robinson luiert rustig op de top van een klif van een afgelegen eiland, als hij in de verte ziet hoe een grote rubberboot omslaat in een torenhoge golf. Tientallen vluchtelingen uit Afrika, die onderweg waren naar Italië, worden opgeslokt door het water en spoelen om de beurt levenloos aan. Er is één overlevende, Robinson noemt hem Vrijdag. “I’m saving you,” zegt hij, “Hello savior,” antwoord Vrijdag. De conventionele verhaallijn wordt na het ontmoeten van Vrijdag al snel losgelaten om in een puur artistieke vorm te praten over actuele zaken, door middel van visuele poëzie en symboliek. The Island vertelt het verhaal over het individu Robinson die in eenzaamheid leeft op een verwoestende planeet en, beperkt door zijn eigen hypocrisie, op zoek is naar de zin van het leven. De hervertelling van Daniel Defoe’s klassieker combineert op een hele fantasierijke wijze levendige kleuren en een surrealistisch verhaal, om zo commentaar te geven op rassenverhoudingen, de benarde situatie van immigranten en de tragische ecologische toekomst van onze planeet.

Bekijk het aanbod van The Island

Regisseur The Island

Anca Damian

Schrijvers The Island

Onbekend

Cast The Island

Alexander Balanescu
Cristina Juncu
Ada Milea
Lucian Ionescu

The Island

Wil jij weten waar The Island op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Island draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Island informatie

Benieuwd waar The Island over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Island. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Island al heeft ontvangen.

The Island trailer

Benieuwd of The Island iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Island jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Island kunt kijken!