the killing

the killing

83 minuten Drama, Misdaad, Thriller, Crime, Film noir 1956
MovieMeter: 3,75
Rotten Tomatoes 98
Johnny Clay heeft een plan. Na 5 jaar in de gevangenis op Alcatraz te hebben doorgebracht besluit hij dat als hij dan toch misdaden pleegt, hij er maar beter voor kan zorgen dat de opbrengst ervan het risico op een straf waard is. Hij verzint een slim plan om een grote som geld van de plaatselijke racebaan te stelen. Het enige minpunt van zijn plan is dat hij geen rekening houdt met de hebberige vrouw van één van de kassamedewerkers en haar vriend.

Geregisseerd door

Stanley Kubrick

Schrijvers

Lionel White

Stanley Kubrick

Jim Thompson

Cast

Sterling Hayden
Marie Windsor
Jay C. Flippen
Coleen Gray
Vince Edwards
Elisha Cook Jr.

Bioscoopagenda van the killing

Helaas draait the killing niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 01-01-1956.

the killing

Wil jij weten waar the killing op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar the killing draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

the killing informatie

Benieuwd waar the killing over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over the killing. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies the killing al heeft ontvangen.

the killing trailer

Benieuwd of the killing iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de the killing jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij the killing kunt kijken!