https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/131116-1ee50b66b771a74fc6bf4fe067f0acb4393cff7b/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Kingmaker (2020)

12
Voormalig first lady van de Filipijnen, Imelda Marcos staat in ieders geheugen gegrift als de vrouw met de vele schoenen. Lauren Greenfield volgt haar op haar missie om terug te keren in de zetel van de macht door middel van haar zoon, terwijl ze zich voo
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

The Kingmaker

12
101 minuten 13-08-2020

Recensies The Kingmaker

Metacritic: 76,1

Filmposter The Kingmaker

Voormalig first lady van de Filipijnen, Imelda Marcos staat in ieders geheugen gegrift als de vrouw met de vele schoenen. Lauren Greenfield volgt haar op haar missie om terug te keren in de zetel van de macht door middel van haar zoon, terwijl ze zich voo

Voormalig first lady van de Filipijnen Imelda Marcos, weduwe van Ferdinand Marcos, staat in het collectieve geheugen gegrift als de vrouw met de enorme hoeveelheid schoenen. Bekroond filmmaker en fotograaf Lauren Greenfield (2018, Generation Wealth, 2012, Queen of Versailles) volgt deze excentrieke vrouw die zich zelfverzekerd neerzet als vaderlandslievende weldoenster, maar zo de familiegeschiedenis van macht en corruptie herschrijft. Hoe vergaat het Imelda Marcos nu? Na haar vlucht met haar man naar Hawaï tijdens de volksopstand van 1986, keert ze terug uit ballingschap. Alsof er niets gebeurd is, baadt ze schaamteloos in weelde terwijl ze zich presenteert als ‘moeder van het volk’. Tegelijkertijd laat de film de verwoestende corruptie in het land zien. Geld en macht houden elkaar in evenwicht. En de prangende vraag blijft waar al dat geld vandaan komt. The Kingmaker, Imelda Marcos toont de extravagantie van een controversieel persoon, afgezet tegen de schokkende erfenis van het Marcos regime en het huidige politieke klimaat. In een tijd waarin fake-nieuws overal ter wereld verkiezingen beïnvloedt, is het verhaal van Imelda’s comeback een huiveringwekkend sprookje.
The Kingmaker The Kingmaker The Kingmaker The Kingmaker The Kingmaker The Kingmaker
Filmposter Filmposter The Kingmaker

Regisseur The Kingmaker

Lauren Greenfield

Schrijvers The Kingmaker

Lauren Greenfield

Cast The Kingmaker

Imelda Marcos
Ferdinand Marcos Jr.
Imee Marcos
Andres Bautista

Alternatieve titels

The Kingmaker

The Kingmaker, Imelda Marcos

Filmagenda van The Kingmaker

The Kingmaker

Wil jij weten waar The Kingmaker op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Kingmaker draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Kingmaker informatie

Benieuwd waar The Kingmaker over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Kingmaker. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Kingmaker al heeft ontvangen.

The Kingmaker trailer

Benieuwd of The Kingmaker iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Kingmaker jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Kingmaker kunt kijken!