The Last Emperor (1987)

12 Angst Geweld Grof taalgebruik

The Last Emperor

12 Angst Geweld Grof taalgebruik
163 minuten Drama, Historisch, Biografisch 1987

Recensies The Last Emperor

Metacritic: 76,1
MovieMeter: 3,49
Rotten Tomatoes 90

Filmposter The Last Emperor

Peking, 1908. De driejarige Pu Yi wordt op de Drakentroon geplaatst als 'Heer van Tienduizend Jaren', keizer van bijna de helft van de toenmalige wereldbevolking. Ondanks dat is hij het eenzaamste jongetje van de wereld. Drie jaar later wordt China een republiek, maar dit wordt voor Pu Yi verborgen gehouden. Het leven in de Verboden Stad verandert niet. Wanneer de jongen 18 is en gehuwd met twee jonge vrouwen, wordt hij in 1924 uit de Verboden Stad verbannen. Geholpen door zijn vriend en mentor, de Schot sir Reginald Johnson, vlucht hij met zijn gezin naar Tientsin...
Filmposter Filmposter The Last Emperor

Regisseur The Last Emperor

Bernardo Bertolucci

Schrijvers The Last Emperor

Bernardo Bertolucci

Mark Peploe

Enzo Ungari

Cast The Last Emperor

Joan Chen
Peter O'Toole
John Lone
Ruocheng Ying

Alternatieve titels

Last Emperor, The

The Last Emperor

The Last Emperor

Wil jij weten waar The Last Emperor op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Last Emperor draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Last Emperor informatie

Benieuwd waar The Last Emperor over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Last Emperor. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Last Emperor al heeft ontvangen.

The Last Emperor trailer

Benieuwd of The Last Emperor iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Last Emperor jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Last Emperor kunt kijken!