https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/173333-515f0e8f7299aed7d9175c5d1d68ad8bf2c8db50/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Le Sorelle Macaluso (2021)

12 Angst Grof taalgebruik
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Le Sorelle Macaluso

12 Angst Grof taalgebruik
94 minuten 15-07-2021

Filmposter Le Sorelle Macaluso

De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig – wonen bovenin een vervallen appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over zee. Ze leven van de duiven die ze op zolder houden en verhuren voor ceremonies. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen. Le Sorelle Macaluso is een film van de Italiaanse filmregisseur en theatermaker Emma Dante. Net als haar debuutfilm Una via a Palermo (2013) speelt het zich af in haar thuisstad Palermo en baseerde zij de film op een toneelstuk dat zij zelf schreef. Twaalf actrices van verschillende leeftijden spelen de vijf zussen in hun jeugd, als volwassen vrouwen en hoogbejaarde dames. De indringende en nostalgische soundtrack van de film bestaat uit klassieke stukken van Erik Satie, de Siciliaanse musicus en filmmaker Franco Battiato en de Italiaanse rock-hit van Gianna Nannini, Meravigliosa creatura. Le Sorelle Macaluso ging vorig jaar in première tijdens het Filmfestival van Venetië en won er de Pasinetti Award voor 'beste film.' De vijf actrices die de jeugdige zusjes spelen werd de prijs voor 'beste actrice' toegekend.

Regisseur Le Sorelle Macaluso

Emma Dante

Schrijvers Le Sorelle Macaluso

Onbekend

Cast Le Sorelle Macaluso

Viola Pusateri
Eleonora De Luca
Simona Malato
Alissa Maria Orlando
Anita Pomario
Susanna Piraino

Filmagenda van Le Sorelle Macaluso

Le Sorelle Macaluso

Wil jij weten waar Le Sorelle Macaluso op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Le Sorelle Macaluso draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Le Sorelle Macaluso informatie

Benieuwd waar Le Sorelle Macaluso over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Le Sorelle Macaluso. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Le Sorelle Macaluso al heeft ontvangen.

Le Sorelle Macaluso trailer

Benieuwd of Le Sorelle Macaluso iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Le Sorelle Macaluso jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Le Sorelle Macaluso kunt kijken!