https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/127151-18c96ff006283a17cd17e4bedd45e2089fc371d2/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Matrix (2019)

12 Angst Geweld
Twintig jaar na de originele release in 1999 keert de cyberthriller terug op het grote doek in de geremasterde 4K-versie, ook in Dolby Cinema en 4DX.

The Matrix

12 Angst Geweld
136 minuten Actie, Science fiction 29-08-2019

Recensies The Matrix

Metacritic: 73,1
MovieMeter: 4,01
Rotten Tomatoes 87

Filmposter The Matrix

Twintig jaar na de originele release in 1999 keert de cyberthriller terug op het grote doek in de geremasterde 4K-versie, ook in Dolby Cinema en 4DX.

Twintig jaar na de originele release in 1999 keert de cyberthriller terug op het grote doek in de geremasterde 4K-versie, ook in Dolby Cinema en 4DX. The Matrix, geschreven en geregisseerd door The Wachowski’s en met hoofdrollen voor Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving en Lawrence Fishburn, sleepte in 2000 maar liefst vier Oscars© in de wacht. De film maakt inmiddels ook deel uit van de top 20 beste films allertijden volgens de gebruikers van de toonaangevende filmwebsite IMDb. Perceptie: De wereld zoals wij die kennen is echt. Werkelijkheid: De wereld bestaat niet: we worden dag in dag uit misleid door de almachtige kunstmatige intelligentie die ons leven beheerst. In deze Oscar©winnende cyberthriller, geschreven en geregisseerd door The Wachowski’s, staan Keanu Reeves en Laurence Fishburn vooraan in de strijd om de mensheid te bevrijden.

Regisseurs The Matrix

Lana Wachowski

Lilly Wachowski

Wachowski Brothers

The Wachowski’s

Schrijvers The Matrix

Lana Wachowski

Lilly Wachowski

Cast The Matrix

Laurence Fishburne
Keanu Reeves
Carrie-Anne Moss
Hugo Weaving

Alternatieve titels

Matrix, The

The Matrix

The Matrix (20th Anniversary)

The Matrix

Wil jij weten waar The Matrix op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Matrix draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Matrix informatie

Benieuwd waar The Matrix over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Matrix. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Matrix al heeft ontvangen.

The Matrix trailer

Benieuwd of The Matrix iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Matrix jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Matrix kunt kijken!