https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/166813-6db202da9d2b57e3c16f085df6a30e9d67577e5f/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Piano (2020)

12
Digitale restauratie van de winnaar van de Gouden Palm, drie Oscars en een Golden Globe onder supervisie van regisseur Jane Campion.

The Piano

12
121 minuten Drama, Romantiek, Muziek 23-07-2020

Recensies The Piano

MovieMeter: 3,47
Metacritic: 89,1
Rotten Tomatoes 92

Filmposter The Piano

Digitale restauratie van de winnaar van de Gouden Palm, drie Oscars en een Golden Globe onder supervisie van regisseur Jane Campion.

Wreed machtsspel en seksueel ontwaken in 19e-eeuws Nieuw-Zeeland. In dit grootse liefdesverhaal herwint een vrouw de zeggenschap over haar eigen leven. De BBC Culture Poll verkoos The Piano tot beste film ooit gemaakt door een vrouwelijke filmmaker. Met haar derde speelfilm werd Jane Campion de enige vrouwelijke regisseur die in Cannes de Gouden Palm won. The Piano won ook drie Oscars en een Golden Globe. Digitale restauratie onder supervisie van Jane Campion. In de 19e eeuw wordt de Schotse Ada (Holly Hunter) naar de geïsoleerde westkust van Nieuw-Zeeland gestuurd om te trouwen met een gevoelloze kolonist (Sam Neill). Ada, die kan niet kan praten, arriveert samen met haar jonge dochter (Anna Paquin) en een piano, haar surrogaatstem. Tegen de achtergrond van ruige bossen en kusten ontspint zich een onverwachte en diep sensuele relatie met een andere vreemdeling (een zwaar getatoeëerde Harvey Keitel). De teruggetrokken Ada heeft nooit haar verlangens kunnen uiten, maar kan nu eindelijk op zoek naar de keuzevrijheid en het geluk dat haar tot nu toe is ontzegd. Hunter en de jonge Paquin ontvingen beiden een Oscar voor hun krachtige acteerprestatie. De betoverende pianomuziek is van Michael Nyman. Al in haar vroegste werken, waaronder haar gewaagde film over twee heel verschillende zussen Sweetie en haar intrigerende biopic van auteur Janet Frame in An Angel at My Table, heeft Campion het leven van vrouwen op andere manieren verbeeld dan tot dan toe gebruikelijk was. Met The Piano maakte ze een ware klassieker waarvoor de 'female gaze' is uitgevonden.
The Piano The Piano
Filmposter Filmposter The Piano

Regisseur The Piano

Jane Campion

Schrijvers The Piano

Jane Campion

Cast The Piano

Anna Paquin
Harvey Keitel
Holly Hunter
Sam Neill
Holly Hunter

The Piano

Wil jij weten waar The Piano op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Piano draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Piano informatie

Benieuwd waar The Piano over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Piano. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Piano al heeft ontvangen.

The Piano trailer

Benieuwd of The Piano iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Piano jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Piano kunt kijken!