https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/174574-f7d99e0c6a4238eb35fb76aad300fa4b0b25d313/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Reason I Jump (2022)

AL
Een inkijkje in de belevingswereld van niet-sprekende kinderen met autisme.

The Reason I Jump

AL
82 minuten 07-04-2022

Recensies The Reason I Jump

Filmposter The Reason I Jump

Een inkijkje in de belevingswereld van niet-sprekende kinderen met autisme.

In 2007 schreef de destijds 13-jarige Naoki Higashida uit Japan de bestseller The Reason I Jump waarmee hij een inkijkje gaf in zijn belevingswereld als niet-sprekend kind met autisme. Met de gelijknamige documentaire gebruikt de bekroonde filmmaker Jerry Rothwell de kracht van cinema om deze intense zintuiglijke werelden te verbeelden. Het leverde intieme portretten op van vijf opmerkelijke niet-sprekende autistische jongeren uit diverse werelddelen. Jonge mensen die de werkelijkheid op uiteen lopende manieren ervaren en geleerd hebben om zich toch te kunnen uiten, met hulp van vrienden en familie. De rake scènes maken indruk, openen de ogen en vallen vaak samen met de woorden van Naoki’s boek. In een maalstroom van gedachten, gevoelens, impulsen en herinneringen beseft hij geleidelijk steeds meer wat zijn autisme voor hem betekent, hoe zijn perceptie verschilt van die van anderen en waarom hij doet zoals hij doet. Bijna als een routekaart in zijn brein. “To me autism is normal. I can’t be sure what your normal is even like.” Ieder mens – met of zonder autisme - voelt de behoefte tot communicatie en niet kunnen praten betekent niet dat er niets te zeggen valt. Met deze glorieuze film spreekt Rothwell boekdelen. The Reason I Jump van de bekroonde regisseur Jerry Rothwell (The School in the Cloud, Heavy Load en Deep Water) won o.a. de Audience Award in de categorie World Cinema Documentary op Sundance 2020, werd genomineerd voor drie BAFTA’s en ontving twee nominaties voor een IDA Documentary Award (best feature, best director). De bekende Britse schrijver – met maar liefst 2 genomineerde boeken voor de Man Booker Prize - David Mitchell (Droom Nummer 9/ Number9dream en Cloud Atlas/Wolkenatlas) vertaalde samen met zijn vrouw Keiko Yoshida het boek van Naoki Higashida naar het Engels en schreef ook de inleiding. Hij heeft zelf een zoon met autisme en licht in deze documentaire een aantal aspecten toe. Het boek Waarom Ik Soms Op En Neer Spring werd in 2018 in Nederland uitgegeven bij Meulenhoff.

Bekijk het aanbod van The Reason I Jump

Regisseur The Reason I Jump

Jerry Rothwell

Schrijvers The Reason I Jump

Onbekend

Cast The Reason I Jump

Jordan O'Donegan

The Reason I Jump

Wil jij weten waar The Reason I Jump op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Reason I Jump draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Reason I Jump informatie

Benieuwd waar The Reason I Jump over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Reason I Jump. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Reason I Jump al heeft ontvangen.

The Reason I Jump trailer

Benieuwd of The Reason I Jump iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Reason I Jump jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Reason I Jump kunt kijken!