The Rescue (2021)

12
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

The Rescue

12
107 minuten 11-11-2021
Een meesterlijke en ongelofelijk spannende film van de makers van ‘Free Solo’, over de redding van de Thaise voetbalploeg die vast kwam te zitten in een kilometers diepe grot. In 2018 is de wereld twee weken lang in de ban van dit verhaal. Het toegesnelde leger, de Navy Seals en de ingevlogen Amerikaans Special Forces staan machteloos. Niemand blijkt de juiste training en apparatuur te hebben om de jonge voetballers te bevrijden uit deze kilometers lange, nauwe grotten, waar het water zo hard kan stromen als een rivier en pikzwart kan zijn door de vele modder. Behalve twee zachtaardige, introverte Engelse mannen van middelbare leeftijd. Rick Stanton en John Volanthen beoefenen als een van de weinige mensen op de wereld de sport van het grot-duiken. Een onaardse hobby waarin je volledig op jezelf bent aangewezen in een omgeving die de meeste mensen een acute paniekaanval zou bezorgen. ‘It’s like being in space’ legt Rick uit. Er ontwikkelt zich een verhaal met zulke onwaarschijnlijke en wonderbaarlijke helden en gebeurtenissen, dat je het moet zien om te geloven. De mentale kracht van de jongens en hun coach doen je versteld staan. De krankzinnige moed en volharding van de duikers, bezorgen je rillingen over je rug. Terwijl de reddingspoging zelf zo uitzinnig is, dat zelfs Hollywood hem ongeloofwaardig zou vinden. Almost too fantastic to be true, blijkt dit verhaal een kolfje naar de hand van het echtpaar dat ook Free Solo regisseerde. Ze hadden de beschikking over een schatkamer aan ter plekke gefilmd materiaal, waaronder alleen al 87 uur door de vrouw van de Thaise admiraal. In combinatie met een aantal wonderschone animaties die situaties verduidelijken en sterke, ontroerende interviews met de hoofdrolspelers creëren ze een overweldigende filmervaring, die alle nieuwsbeelden van toen laat verbleken.

Regisseurs The Rescue

Elizabeth Chai Vasarhelyi

Jimmy Chin

Schrijvers The Rescue

Onbekend

Cast The Rescue

Ekapol Chanthawong
Rick Stanton
“Amp” Bangngoen

Filmagenda van The Rescue

The Rescue

Wil jij weten waar The Rescue op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Rescue draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Rescue informatie

Benieuwd waar The Rescue over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Rescue. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Rescue al heeft ontvangen.

The Rescue trailer

Benieuwd of The Rescue iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Rescue jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Rescue kunt kijken!