https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/149785-a751b7c9d7d816ec5dbc1d265d63bfa65b3cc49f/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Rider (2018)

16 Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
The Rider is een emotioneel drama over een jonge cowboy en tegelijkertijd een film die met een documentair-realisme de toeschouwer een blik gunt in de wereld van de Indian cowboys.

The Rider

16 Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
103 minuten Drama 19-04-2018

Recensies The Rider

Metacritic: 92,1
MovieMeter: 3,51
Rotten Tomatoes 97

Filmposter The Rider

The Rider is een emotioneel drama over een jonge cowboy en tegelijkertijd een film die met een documentair-realisme de toeschouwer een blik gunt in de wereld van de Indian cowboys.

Brady is een getalenteerde paardentrainer en een rijzende ster in de rodeowereld. Na een val tijdens een rodeo belandt hij met een ernstige hoofdwond in het ziekenhuis. Met het dringende advies om rust te nemen, keert hij terug naar zijn huis in het Pine Ridge Reservaat in South Dakota. In het macho cowboymilieu valt het hem zwaar toe te geven dat hij misschien wel nooit meer het leven zal kunnen leiden dat hij voor ogen had. Want ‘Ben je nog een cowboy als je niet meer kunt rijden?’ Alleen in de omgang met zijn ernstig verlamde vriend Lane en zijn autistische zusje toont hij zijn kwetsbare en gevoelige kant. The Rider is een emotioneel drama over een jonge cowboy en tegelijkertijd een film die met een documentair-realisme de toeschouwer een blik gunt in de wereld van de Indian cowboys. De niet-professionele acteurs spelen zichzelf. Brady is een echte rodeorijder. Ook zijn vader, zusje en zijn verlamde vriend Lane, ooit een beroemde bull-rijder, zijn zichzelf. Een indrukwekkende scène waarin Brady een wild paard temt is zonder trucage gefilmd. De Amerikaanse-Chinese regisseur Chloé Zhao maakte eerder een film in het Pine Ridge reservaat en ontmoette daar Brady. Ze wist meteen dat ze met hem een film wilde maken over de unieke cultuur van de Indian cowboys, rechtstreekse afstammelingen van de Sioux stam. Het verhaal voor de film diende zich aan toen Brady een ongeluk kreeg. The Rider was de verrassing op het Filmfestival van Cannes in 2017, waar de film werd bekroond met de Art Cinema Award. Inmiddels is de film op vele internationale festivals in de prijzen gevallen en wordt de film gezien als één van de belangrijkste ontdekkingen van dit jaar. 
“Just when you think cinema is entering a phase of stagnation, out of nowhere, comes a film like that. It’s very encouraging” Werner Herzog.

Bekijk het aanbod van The Rider

Regisseur The Rider

Chloé Zhao

Schrijvers The Rider

Chloé Zhao

Cast The Rider

Brady Jandreau
Lilly Jandreau
Tim Jandreau
Mooney

The Rider

Wil jij weten waar The Rider op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Rider draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Rider informatie

Benieuwd waar The Rider over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Rider. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Rider al heeft ontvangen.

The Rider trailer

Benieuwd of The Rider iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Rider jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Rider kunt kijken!