The Royal Ballet: Concerto/Enigma/Raymonda

The Royal Ballet: Concerto/Enigma/Raymonda

26-02-2020
De klassieke oorsprong van The Royal Ballet is zowel terug te vinden in de werken van de balletdanser en choreograaf Marius Petipa als in de uit eigen huis afkomstige choreografen die het Britse ballet op de wereldkaart zetten. Dit gecombineerde programma onderstreept de veelzijdigheid van The Royal Ballet. Petipia’s Raymonda (derde akte) is een klassiek Russisch balletstuk dat is samengevat in één akte, en toont sprankelende en precieze techniek. De Enigmavariaties van Frederick Ashton, die het culturele erfgoed vormen van het balletgezelschap, zijn daarentegen in elk opzicht Brits van karakter: van de partituur van Edward Elgar, de ontwerpen van Julia Ttrevelyan Oman tot aan de kenmerkende stijl van Ashton zelf. Concerto, MacMillans fusie van klassieke techniek met een eigentijdse inslag, rondt het programma af. Daarmee krijgt het publiek een totaalbeeld van de indrukwekkende breedte van het erfgoed van The Royal Ballet. Concerto Choreografie: Kenneth MacMillan Muziek: Dmitri Sjostakovitsj Enigmavariaties Choreografie: Frederick Ashton Muziek: Edward Elgar Raymonda Choreografie: Roedolf Noerejev naar Marius Petipa Muziek: Alexander Glazunov Geschatte tijdsduur: 3 uur. Tickets: € 21,50 per stuk (inclusief een welkomstdrankje met een hapje) Dinsdag 5 november live te zien. Aanvang voorstelling: 19.45 uur Start voorstelling: 20.15 uur

Geregisseerd door

Kenneth Macmillan

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van The Royal Ballet: Concerto/Enigma/Raymonda

Helaas draait The Royal Ballet: Concerto/Enigma/Raymonda niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 26-02-2020.

The Royal Ballet: Concerto/Enigma/Raymonda

Wil jij weten waar The Royal Ballet: Concerto/Enigma/Raymonda op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Royal Ballet: Concerto/Enigma/Raymonda draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Royal Ballet: Concerto/Enigma/Raymonda informatie

Benieuwd waar The Royal Ballet: Concerto/Enigma/Raymonda over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Royal Ballet: Concerto/Enigma/Raymonda. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Royal Ballet: Concerto/Enigma/Raymonda al heeft ontvangen.

The Royal Ballet: Concerto/Enigma/Raymonda trailer

Benieuwd of The Royal Ballet: Concerto/Enigma/Raymonda iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Royal Ballet: Concerto/Enigma/Raymonda jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Royal Ballet: Concerto/Enigma/Raymonda kunt kijken!