The Shining 40th Anniversary Extended Edition (2020)

The Shining 40th Anniversary Extended Edition

23-11-2020
Stanley Kubrick’s angstaanjagende horror-meesterwerk keert na 40 jaar terug naar het witte doek! De film is in 4k gerestaureerd en wordt voor het eerst uitgebracht in Kubrick’s oorspronkelijke filmversie, de ‘extended edition’ van 144 minuten, die op 23 mei 1980 in de Verenigde Staten in première ging.FilminhoudJack Torrance (Jack Nicholson) neemt een baan aan als winterconciërge in het afgelegen Overlook Hotel in Colorado, in de hoop daar van zijn writer's block af te komen. Hij neemt er zijn intrek samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zijn zoon Danny (Danny Lloyd), die geplaagd wordt door paranormale visioenen. Maar het schrijven wil niet vorderen en Danny's visioenen worden verontrustender. Intussen ontdekt Jack de duistere geheimen van het hotel en verandert hij langzaam in een moordzuchtige maniak die zijn gezin doodsangsten laat uitstaan.“The Shining”, tegenwoordig algemeen beschouwd als een van de beste horrorfilms ooit gemaakt, werd geregisseerd en geproduceerd door Kubrick, die ook het scenario schreef samen met Diane Johnson. De film is gebaseerd op het boek "The Shining" van Stephen King. De hoofdrollen worden vertolkt door Jack Nicholson in een iconische rol als Jack Torrance, Shelley Duval als Wendy Torrance, Scatman Crothers als Dick Halloran en Danny Lloyd als Danny Torrance.

Regisseur The Shining 40th Anniversary Extended Edition

Stanley Kubrick

Schrijvers The Shining 40th Anniversary Extended Edition

Onbekend

Cast The Shining 40th Anniversary Extended Edition

Jack Nicholson
Scatman Crothers
Shelley Duvall
Danny Lloyd

Filmagenda van The Shining 40th Anniversary Extended Edition

The Shining 40th Anniversary Extended Edition

Wil jij weten waar The Shining 40th Anniversary Extended Edition op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Shining 40th Anniversary Extended Edition draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Shining 40th Anniversary Extended Edition informatie

Benieuwd waar The Shining 40th Anniversary Extended Edition over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Shining 40th Anniversary Extended Edition. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Shining 40th Anniversary Extended Edition al heeft ontvangen.

The Shining 40th Anniversary Extended Edition trailer

Benieuwd of The Shining 40th Anniversary Extended Edition iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Shining 40th Anniversary Extended Edition jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Shining 40th Anniversary Extended Edition kunt kijken!