The Sound of Music

The Sound of Music

174 minuten Drama, Familie, Muziek, Romantiek, Musical, Oorlog, Biografisch, Humor 1965
Metacritic: 63,1
MovieMeter: 3,29
Rotten Tomatoes 84
De weduwnaar Kapitein Von Trapp leidt zijn huishouden nabij Salzburg zoals hij deed bij het schip dat hij ooit leidde. Dit verandert echter wanneer het nieuwe kindermeisje Maria, die mislukt is als non, arriveert. Ze danst door de heuvels en inspireert iedereen om te zingen en om schoonheid in de kleinste dingen te zien. Wanneer de kapitein een feestje organiseert om zijn nieuwe verloofde te introduceren weet Maria het zeker: een leven als non is niets voor haar. Ze trouwt met de kapitein, maar wanneer de Duitse overheersers de kapitein terug willen in militaire dienst komt het geluk in gevaar.

Geregisseerd door

Robert Wise

Schrijvers

Ernest Lehman

George Hurdalek

Howard Lindsay

Russel Crouse

Cast

Eleanor Parker
Christopher Plummer
Julie Andrews
Richard Haydn

Alternatieve titels

the sound of music

The Sound of Music

Bioscoopagenda van The Sound of Music

Helaas draait The Sound of Music niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 01-01-1965.

The Sound of Music

Wil jij weten waar The Sound of Music op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Sound of Music draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Sound of Music informatie

Benieuwd waar The Sound of Music over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Sound of Music. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Sound of Music al heeft ontvangen.

The Sound of Music trailer

Benieuwd of The Sound of Music iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Sound of Music jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Sound of Music kunt kijken!