https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/218667-e100b3ebcbc4eff3af8539787238719c01718bdf/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Stones and Brian Jones (2024)

12
Op 14-jarige leeftijd ontmoet regisseur Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones had, als één van de oprichters van The Rolling Stones, in 1962 de wereld aan zijn voeten. Zeven jaar later moest hij de band verlaten.

The Stones and Brian Jones

12
93 minuten 25-04-2024

Filmposter The Stones and Brian Jones

Op 14-jarige leeftijd ontmoet regisseur Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones had, als één van de oprichters van The Rolling Stones, in 1962 de wereld aan zijn voeten. Zeven jaar later moest hij de band verlaten.

Op 14-jarige leeftijd ontmoette regisseur Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones was als één van de oprichters van The Rolling Stones in 1962 op het hoogtepunt van zijn succes, met de wereld aan zijn voeten. In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht tot 1969, waarin Brian Jones de band moest verlaten. Kort daarna verdronk hij in zijn zwembad. Aan de hand van onthullende interviews met alle hoofdrolspelers en voor het eerst vrij gegeven archiefbeelden onderzoekt de gerenommeerde filmmaker in The Stones and Brian Jones hoe het creatieve muzikale genie Brian Jones verdween in de schaduw van de geschiedenis In de periode tussen 1962 en 1969, stelde Brian Jones zich al een paar jaar volkomen losgeslagen en onvoorspelbaar op, iets dat hij zich aan het begin van zijn carrière vast niet had kunnen voorstellen. Met zijn sex appeal en charisma, was hij de onbetwiste bandleider, ook al was hij niet de leadzanger. Alcohol en drugs maakten hier een einde aan en halverwege de jaren '60 vormden Mick Jagger en Keith Richards de creatieve kern van de band. De documentaire vertelt het persoonlijke verhaal van Brian Jones, aanvankelijk de sleutel tot het succes van een van de grootste rock 'n roll bands ter wereld. Het vele archiefmateriaal, waarbij Nick Broomfield zichzelf heeft laten adviseren door ex-Stones bassist Bill Wyman, laat de vrijheid en uitbundigheid van de jaren '60 zien. Broomfield werpt ook een licht op de relaties en rivaliteiten binnen The Rolling Stones in die beginjaren.

Bekijk het aanbod van The Stones and Brian Jones

The Stones and Brian Jones The Stones and Brian Jones The Stones and Brian Jones The Stones and Brian Jones The Stones and Brian Jones
Filmposter Filmposter The Stones and Brian Jones

Regisseur The Stones and Brian Jones

Nick Broomfield

Schrijvers The Stones and Brian Jones

Onbekend

Cast The Stones and Brian Jones

Onbekend

Filmagenda van The Stones and Brian Jones

The Stones and Brian Jones

Wil jij weten waar The Stones and Brian Jones op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Stones and Brian Jones draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Stones and Brian Jones informatie

Benieuwd waar The Stones and Brian Jones over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Stones and Brian Jones. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Stones and Brian Jones al heeft ontvangen.

The Stones and Brian Jones trailer

Benieuwd of The Stones and Brian Jones iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Stones and Brian Jones jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Stones and Brian Jones kunt kijken!