https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/131091-cd99d3557fab8ab8199aa2be93f7206961e1586e/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Whistlers (2020)

16 Geweld Grof taalgebruik
De Roemeense politieagent Cristi is in Boekarest informant voor de lokale maffia. Er wordt een complot gesmeed om de corrupte zakenman Zsolt uit de gevangenis te bevrijden.

The Whistlers

16 Geweld Grof taalgebruik
98 minuten 30-01-2020

Recensies The Whistlers

Metacritic: 74,1

Filmposter The Whistlers

De Roemeense politieagent Cristi is in Boekarest informant voor de lokale maffia. Er wordt een complot gesmeed om de corrupte zakenman Zsolt uit de gevangenis te bevrijden.

De Roemeense politie agent Cristi is in Boekarest informant voor de lokale maffia. Er wordt een complot gesmeed om de corrupte zakenman Zsolt uit de gevangenis te bevrijden. Om zonder risico met zijn handlangers te kunnen communiceren vertrekt hij naar het bergachtige Canarische eiland La Gomera om daar te worden onderwezen in de inheemse fluittaal “El Silbo Gomero”. Een taal die daar sinds oudsher door de lokale bevolking gebruikt wordt om over grote afstanden berichten te kunnen doorgeven. Samen met femme fatale Gilda moet hij proberen onder de radar te blijven en laveren tussen verraad en bedrog. Met de intelligente neo-noir film The Whistlers maakte de Roemeense filmmaker Corneliu Porumboiu (12:08 East of Bucharest, Police Adjective) voor het eerst een film buiten zijn geboorteland maar de corruptie binnen de Roemeense samenleving is het terugkerende onderwerp van de film. Porumboiu was een van de belangrijkste leden van de Roemeense New Wave die in de vroege jaren 2000 ontstond en zich kenmerkte door scherpe portretten van een samenleving die overgaat van communisme naar kapitalisme. Zijn films onderscheiden zich door hun nauwkeurig waargenomen realisme, minimalisme en donkere humor. The Whistlers werd genomineerd voor een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes en ontving nominaties op vele internationale filmfestivals.

Bekijk het aanbod van The Whistlers

The Whistlers The Whistlers The Whistlers The Whistlers The Whistlers
Filmposter Filmposter The Whistlers

Regisseur The Whistlers

Corneliu Porumboiu

Schrijvers The Whistlers

Corneliu Porumboiu

Cast The Whistlers

Vlad Ivanov
Agustí Villaronga
Catrinel Marlon
Rodica Lazar

Filmagenda van The Whistlers

The Whistlers

Wil jij weten waar The Whistlers op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Whistlers draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Whistlers informatie

Benieuwd waar The Whistlers over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Whistlers. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Whistlers al heeft ontvangen.

The Whistlers trailer

Benieuwd of The Whistlers iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Whistlers jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Whistlers kunt kijken!