The White Crow

The White Crow, geregisseerd door Ralph Fiennes, vertelt het waargebeurde verhaal van Rudolf Noerejev, een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde.

Bekijk trailer

The White Crow

127 minuten Drama 11-04-2019
Metacritic: 61,1
Rotten Tomatoes 66
The White Crow, geregisseerd door Ralph Fiennes, vertelt het waargebeurde verhaal van Rudolf Noerejev, een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde.

Een jongeman van slechts 22 jaar oud, gekleed in een zwarte baret en een strak donker pak, zit op een vliegtuig van Sint Petersburg naar Parijs. Het is 1961 en Rudolf Noerejev (Oleg Ivenko, danser bij het Staatopera en Ballet van Kazan in Rusland) is op dat moment nog niet de legende waar hij later tot zou uitgroeien. Hij maakt deel uit van het wereldberoemde Kirov-Ballet, dat voor de eerste keer buiten de Sovjet-Unie reist. Noerejev geniet van de Parijse levensstijl en de jonge danser probeert zoveel mogelijk te genieten van alle kunst, cultuur en muziek die deze duizelingwekkende stad te bieden heeft. Maar de KGB-agenten die hem nauwlettend in de gaten houden krijgen vinden zijn gedrag en zijn vriendschap met de jonge Parisienne Clara Saint (Adèle Exarchopoulos, La Vie D’Adèle) verdacht. Wanneer zij Noerejev confronteren met een schokkende eis, is hij gedwongen om een hartverscheurende beslissing te maken. Deze kan de koers van zijn leven voor altijd veranderen en de levens van zijn familie en vrienden in gevaar brengen. The White Crow vertelt het waargebeurde verhaal over het ongelofelijke leven van een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde. Van Noerejev door armoede getekende jeugd in de Sovjet-stad Ufa tot zijn opkomst als danser in Leningrad, en van zijn aankomst in het Parijs van begin jaren '60, op dat moment het epicentrum van de Westerse cultuur, tot een ijzingwekkende confrontatie op de luchthaven van Le Bourget.

Geregisseerd door

Ralph Fiennes

Schrijvers

David Hare

Julie Kavanagh

Cast

Ralph Fiennes
Adèle Exarchopoulos
Louis Hofmann
Sergei Polunin
Oleg Ivenko

Bioscoopagenda van The White Crow

Helaas draait The White Crow niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 11-04-2019.

The White Crow

Wil jij weten waar The White Crow op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The White Crow draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The White Crow informatie

Benieuwd waar The White Crow over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The White Crow. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The White Crow al heeft ontvangen.

The White Crow trailer

Benieuwd of The White Crow iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The White Crow jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The White Crow kunt kijken!